Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ργε

Δωρεάν φαγητό στο τραπέζι τους, από τα χέρια των μαγείρων του Κέντρου Προσφοράς και Αγάπης Άγιος Χριστόφορος στο Παραλίμνι, λαμβάνουν καθημερινά, εδώ και 25 χρόνια, άπορες οικογένειες σε όλη την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Ειδικότερα, αυτή την περίοδο, οπότε αρκετοί συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, το ΚΕΠΑ, προάγοντας τις αξίες του εθελοντισμού που πρεσβεύει από το 1996, διανέμει κάθε μεσημέρι δωρεάν φαγητό σε όσους το έχουν ανάγκη.

«Καθημερινά μαγειρεύεται το φαγητό και πηγαίνει στα σπίτια εκεί που χρειάζεται, είμαστε σε συνεννόηση και με το γραφείο ευημερίας που μας βοηθά και μας καθοδηγεί σε πολλά ζητήματα», σημίωσε ο Πρόεδρος του ΔΣ ΚΕΠΑ, Δημήτρης Παπαευελθόντος

Για περισσότερες από δύο δεκαετίες, το ΚΕΠΑ προσφέρει απλόχερα αγάπη, στη μνήμη του Χριστόφορου Οικονόμου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 1995, ενώ σπούδαζε ιατρική στην Ελλάδα.

Ένα χρόνο μετά, οι μακαριστοί γονείς του, ο πατήρ Ευέλθων και η Πρεσβυτέρα Ανδρούλα, προσέφεραν το τεμάχιο στο οποίο κτίστηκε το ΚΕΠΑ, με τον Χριστόφορο να συνεχίζει να βοηθά τον συνάνθρωπο και μετά το θάνατό του.

«Το ΚΕΠΑ προσπαθεί να είναι ένα ζωντανό κύτταρο εδώ στην κοινωνία, φιλοξενείται ο φάρος ζωής, ένα σχολείο για παιδιά με ειδικές ικανότητες, υπάρχει ο ξενώνας, υπάρχει δίπλα η στέγη ηλικιωμένων, το κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων, κέντρο φροντίδας αναπήρων και ηλικιωμένων, στον ίδιο χώρο από το 2014 φιλοξενούνται καρκινοπαθείς», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΔΣ ΚΕΠΑ.

Καθοριστικής σημασίας στην όλη προσπάθεια η συμβολή των εθελοντών, οι οποίοι σύμφωνα με τον κύριο Παπαεύλθοντος, αποτελούν ίσως το μεγαλύτερο κεφάλαιο για το ΚΕΠΑ.

«Οι εθελοντές εδώ αναλαμβάνουν πάρα πολλά. Τη διανομή φαγητού, την προετοιμασία εδεσμάτων, βοηθά πάρα πολλά ο κόσμος, είτε σε είδος είτε σε εισφορές, οι παραγωγοί της περιοχής, ο κάθε άνθρωπος δίνει από το υστέρημα του ή το περίσσευμα του», επισήμανε ο κ. Παπαευελθόντος.

Στο χώρο του ΚΕΠΑ άρχισε η ανέγερση του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας Αλάσια, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2024, και θα προσφέρει υπηρεσίες σε καρκινοπαθείς και ασθενείς με χρόνιες παθήσεις.