Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κέντρο Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών ΣΚΕ Αγίου Αθανασίου

Το πρότυπο Κέντρο Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιού του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Αγίου Αθανασίου, είναι το πρώτο έργο στο είδος του που ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Αποτελεί το πρώτο Κέντρο Φροντίδας Παιδιών που ανεγέρθηκε και λειτουργεί εντός των διοικητικών ορίων βιομηχανικής περιοχής και συγκεκριμένα αυτής του Δήμου Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό, όπου απασχολούνται πέραν των 5 χιλιάδων εργαζόμενων.

Κάτι το οποίο επεσήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλώντας κατά τα εγκαίνια του Κέντρου που τελέστηκαν χθες βράδυ (02/06).

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «ο σύγχρονος τρόπος ζωής καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για να δοθούν τα απαραίτητα μέσα στους γονείς, ώστε να επιτευχθεί η σύζευξη οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης, σημείωσε ότι στόχος είναι να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και προανήγγειλε ότι η Λευκωσία θα καταθέσει εισηγήσεις για αλλαγές.

Σημείωσε πως «βρισκόμενος στη Λεμεσό, και γνωρίζοντας ότι ένα από τα πιο μεγάλα προβλήματα είναι η στέγαση, ειδικότερα στο θέμα των φοιτητικών εστιών, όπως υπάρχει σχετική πρόνοια στο σχέδιο για τη Λευκωσία για φοιτητικές εστίες, είναι ένα θέμα που πρέπει να δούμε κατά πόσο μέσα από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μπορούμε να συμπεριλάβουμε και για τη Λεμεσό».

Σταθμό στην συμφιλίωσης της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής χαρακτήρισε την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου.

Ο Μαρίνος Κυριάκου ανέφερε πως «και από τους πρώτους μήνες λειτουργίας του ανέδειξε την ανάγκη δημιουργίας πρόσθετων τέτοιων δομών σε χώρους που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό εργαζομένων».

 Το Κέντρο Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιού του ΣΚΕ Αγίου Αθανασίου λειτουργεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο με τέσσερα τμήματα για παιδιά ηλικίας 2 με 4 ετών και από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν και τμήματα τμήμα προ-δημοτικής εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.