Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Rhapsody of the Seas

Στο λιμάνι Λεμεσού κατέπλευσε το πρωί το κρουαζιερόπλοιο Rhapsody of the Seas, της Royal Caribbean, με τους Υφυπουργούς Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη και Τουρισμού, Κώστα Κουμή, να χαιρετίζουν την συμπερίληψη της Κύπρου στα δρομολόγια του.

Η Λεμεσός και η Χάιφα είναι τα μοναδικά λιμάνια που θα επιβιβάζονται ταξιδιώτες στο Rhapsody of the Seas, με το δρομολόγιο του να  περιλαμβάνει, εκτός από τα δυο «home ports»,  τη Ρόδο, τον Πειραιά, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, τα Χανιά και το Κουσάντασι.

Σε χαιρετισμό της επί του πλοίου, η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη, ανέφερε ότι είναι τιμή για την Κύπρο η επιλογή του λιμανιού Λεμεσού στο δρομολόγιο του Rhapsody of the Seas, και πρόσθεσε πως «είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που το κυπριακό Νηολόγιο κατατάσσεται στα κορυφαία ναυτιλιακά μητρώα παγκοσμίως και ακόμη πιο περήφανοι για το γεγονός ότι σε αυτό συγκαταλέγεται και το κρουαζιερόπλοιο Spectrum of the Seas του ομίλου Royal Caribbean, από τον Ιανουάριου του 2023".

Ο Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής, ανέφερε ότι μετά την παρουσία της στην Κύπρο με το Jewel of the Seas, η Royal Caribbean επιστρέφει με το Rhapsody of the Seas, χάρη στις καλές σχέσεις του ομίλου με την Κύπρο και τη συμβολή του Κύπριου Διευθυντή Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, Χρίστου Καραβού.

Από την πλευρά του, ο Χρίστος Καραβός, δήλωσε ότι το πλοίο απέπλευσε χθες από τη Χάιφα του Ισραήλ με περισσότερους από 2.000 επιβάτες και σήμερα θα επιβιβαστούν σε αυτό, από το λιμάνι Λεμεσού, 207 άτομα.