Τηλεόραση Ραδιόφωνο
΄λ

«Είχα ένα πρωί ένα πολύ περίεργο συναίσθημα. Έκανα ένα τεστ εγκυμοσύνης και ήταν θετικό». Η περιγραφή από το πρόσωπο που είναι στο εξώφυλλο της βρετανικής έκδοσης του Glamour είναι, εκ πρώτης όψεως, εντελώς κοινότοπη.

Ανήκει στον Λόγκαν Μπράουν, τον 27χρονο τρανς άνδρα από τη Βρετανία, ο οποίος είχε ανακοινώσει την εγκυμοσύνη του στο μπλογκ του τον περασμένο Νοέμβριο.

Πόζαρε στο περιοδικό γυμνόστηθος να κρατά την κοιλιά του σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και με κοστούμι και γραβάτα ζωγραφισμένα πάνω του, σε μια απομίμηση του εξωφύλλου με την εγκυμονούσα Ντέμι Μουρ.

Ο Μπράουν γέννησε με καισαρική στις 17 Μαΐου ένα κοριτσάκι, την Νόβα.

Η επιλογή του περιοδικού να γιορτάσει με αυτόν τον τρόπο τον Ιούνιο, μήνα ομοφυλόφιλης περηφάνιας έχει προκαλέσει ανάμεικτα συναισθήματα.

Η συνέντευξη, και κυρίως οι εικόνες που τη συνοδεύουν, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στο Διαδίκτυο, με κάποιους να ζητούν μποϊκοτάζ και άλλους να κατακεραυνώνουν τη γλώσσα της συνέντευξης.

Ο Πιρς Μόργκαν, μια από τις μάλλον αμφιλεγόμενες περσόνες της βρετανικής τηλεόρασης, έγραψε ότι ο Λόγκαν «μια βιολογική γυναίκα που έμεινε έγκυος, όπως εκατοντάδες εκατομμύρια βιολογικές γυναίκες κάθε χρόνο, γιατί το παρουσιάζετε αυτό σαν να έμεινε έγκυος ένας άντρας, κάτι βιολογικά αδύνατο;».

Αλλά ο Μπράουν είναι πλέον γεμάτος θετικά συναισθήματα από την εγκυμοσύνη και τη γέννηση - αλλά δεν ήταν πάντα έτσι. 

Στην παιδική του ηλικία, όπως λέει, υπέφερε από «πολύ άσχημα προβλήματα ψυχικής υγείας», αναφέρει η New York Post. Αφού αποκάλυψε ότι είναι λεσβία, θέλησε να εξερευνήσει την τρανς ταυτότητα και τώρα προσδιορίζεται ως queer.

Θυμάται πώς αυτός και η σύντροφός του Μπέιλι Μιλς, που είναι drag performer, ανακάλυψαν απροσδόκητα την εγκυμοσύνη. «Είχα σταματήσει την τεστοστερόνη για ένα διάστημα λόγω κάποιων προβλημάτων υγείας», εξηγεί.

π

Για το θετικό αποτέλεσμα του τεστ λέει ότι «ήταν σαν να σταμάτησε όλος μου ο κόσμος», σαν να σβήστηκε η εικόνα του άνδρα που έχτιζε για τόσο καιρό. «Ήταν πραγματικά δύσκολο, γιατί πώς να πεις στον σύντροφό σου: Είμαι έγκυος, αλλά είμαι και το αγόρι σου».

Ο Μπράουν γράφει, όπως λέει, ένα παιδικό βιβλίο με τίτλο «Η κοιλιά του μπαμπά μου: Το θαύμα της γέννησης από άνδρα» και λέει «είμαι ένας τρανς έγκυος άντρας. Δεν έχει σημασία τι λέει ο καθένας, είμαι κυριολεκτικά η ζωντανή απόδειξη».