Τηλεόραση Ραδιόφωνο
π[

Σύμφωνα με έναν αεροσυνοδό, το να ακουμπάς το κεφάλι σου στο παράθυρο του αεροπλάνου και να φοράς σορτς κατά τη διάρκεια μιας πτήσης είναι δύο πράγματα που είναι καλύτερο να αποφεύγεις με κάθε κόστος.

Αν και μπορεί να φαίνεται καλή ιδέα να φορέσετε μια βερμούδα ή ένα σορτς, ώστε να είστε έτοιμοι για τον ζεστό καιρό μόλις προσγειωθείτε στον προορισμό σας, υπάρχει μια άλλη πλευρά που πρέπει να εξετάσετε.

Ο αεροσυνοδός Tommy Cimato εξήγησε τους λόγους που το σορτς στο αεροπλάνο δεν είναι μια καλή ιδέα.

Γιατί δεν πρέπει να φοράμε σορτς στο αεροπλάνο

«Μην πέφτεις για ύπνο και μην ακουμπάς το κεφάλι σου στο παράθυρο. Δεν είσαι ο μόνος που το έκανες και δεν ξέρεις πόσοι άνθρωποι ή παιδιά έχουν σκουπίσει τα χέρια τους ή άλλα πράγματα σε όλο το παράθυρο. Το να φοράς σορτς είναι το ίδιο πράγμα με το παράθυρο. Ποτέ δεν ξέρεις πόσο καθαρό θα είναι το κάθισμα, οπότε αν φοράς παντελόνι, θα προστατευτείς από τα μικρόβια».

Η τουαλέτα θεωρείται ένα από τα πιο βρώμικα σημεία του αεροσκάφους και το μέλος του πληρώματος προέτρεψε τους τουρίστες να αποφύγουν να αγγίξουν το κουμπί για το καζανάκι.

«Ποτέ μην αγγίζετε το καζανάκι με γυμνά χέρια. Είναι ειλικρινά πολύ βρώμικο, οπότε χρησιμοποιήστε μια χαρτοπετσέτα ή χαρτομάντιλο που βρίσκεται στην τουαλέτα για να τραβήξετε το καζανάκι».

Τι συμβουλεύει ο αεροσυνοδός

Ο Tommy συνέχισε να δίνει μερικές πιο γενικές συμβουλές, όπως να πίνετε άφθονο νερό πριν πετάξετε, ώστε να παραμείνετε ενυδατωμένοι και να νιώθετε πιο φρέσκοι όταν φτάσετε στον προορισμό σας.

Εάν οι επιβάτες αισθάνονται αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της πτήσης, τους ενθάρρυνε να μιλήσουν με το πλήρωμα αντί να το κρατήσουν για τον εαυτό τους. «Μη φοβάστε», είπε. «Εάν χρειάζεστε φαγητό, νερό ή σακούλα ναυτίας, μη διστάσετε να μας ενημερώσετε», πρόσθεσε ο αεροσυνοδός.

Η Αμερικανίδα αεροσυνοδός Jamila Hardwick εμφανίστηκε πρόσφατα στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Inside Edition και αποκάλυψε ότι ορισμένα μέρη του αεροπλάνου καθαρίζονται σπάνια, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζιών.

Η ίδια εξήγησε: «Θεέ μου, αυτό είναι αηδιαστικό. Όταν μπαίνουν καθαρίστριες, δεν έχουν χρόνο να σκουπίσουν κάθε τραπεζάκι».

Κατά τη διάρκεια του Covid, ωστόσο, οι αεροπορικές εταιρείες έθεσαν σε εφαρμογή μια σειρά αυστηρών μέτρων ασφαλείας και υγιεινής, τα οποία περιελάμβαναν την απολύμανση του αεροσκάφους πριν και μετά την πτήση.

Συνιστάται στους επιβάτες να χρησιμοποιούν απολυμαντικά μαντηλάκια για να καθαρίσουν το τραπεζάκι τους πριν από το γεύμα, ειδικά αφού κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες επιβατών που χρησιμοποιούν τα τραπέζια του αεροπλάνου ως υποπόδια, ορισμένοι από αυτούς χωρίς παπούτσια ή κάλτσες.