Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΚΕΝΑΝ ΑΓΙΑΣ

Καθοδόν προς τη Γερμανία ευρίσκεται ο Κούρδος Κενάν Αγιάζ, καθώς απέτυχαν και οι τελευταίες προσπάθειες ανατροπής ή αναστολής της απόφασης του Δικαστηρίου για έκδοση του πολιτικού πρόσφυγα στις γερμανικές αρχές.

Όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος συνδέσμου αλληλεγγύης Κουρδιστάν, Φοίβος Σπάρος «Δέχθηκε τελικά η κυβέρνηση, οι κεντρικές φυλακές να τον εξετάσει γιατρός της επιλογής του, έγινε η εξέταση και ο γιατρός αποφάνθηκε ότι δεν είναι σε θέση να ταξιδέψει, εν τούτοις η άποψη του αγνοήθηκε.»

Το πρωί ο Κενάν Αγιάζ εξετάστηκε από γιατρό της επιλογής του, μετά από παρέμβαση της Επιτρόπου Διοικήσεως Μαρίας Στυλιανού Λοττίδη, η οποία απέστειλε επιστολή στη Διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών. Μάλιστα ο δικηγόρος του απευθύνθηκε στο ΕΔΑΔ, ζητώντας να καθυστερήσει η έκδοση στη Γερμανία.

Ο Δικηγόρος του Κενάν Αγιάζ, Κώστας Ευσταθίου τόνισε ότι «Ενόψει αυτών των δύο, οι Κυπριακές αρχές έδωσαν το αυτονόητο, να επιτρέψουν σε κρατούμενο, όπως ο Κενάν Αγιάζ να εξεταστεί από γιατρό της επιλογής του.»

Ο γιατρός που εξέτασε τον Αγιάζ, έκρινε ότι η κατάσταση της υγείας του δεν του επέτρεπε να ταξιδέψει. Ωστόσο η Αστυνομία τον μετέφερε στο αεροδρόμιο και τον έβαλε στο αεροπλάνο για τη Φραγκφούρτη.

Η ιατρική γνωμάτευση 

Το ιστορικό και η κλινική εξέταση προσομοιάζουν με κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου η οποία προφανώς έχει επιδεινωθεί από το 2020 που έγινε η μαγνητική τομογραφία. Δεν δύναται να ταξιδέψει αεροπορικά γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος επιδείνωσης της κήλης μεσοσπονδυλίου δίσκου λόγω της ταλαιπωρίας του ταξιδιού και κυρίως λόγω της αυξημένης ατμοσφαιρικής πίεσης στην καμπίνα του αεροσκάφους. Εάν υπάρξει επιδείνωση, όπως ρήξη του δίσκου και σύνδρομο ιππουρίδας αυτό μπορεί να οδηγήσει τον πάσχοντα σε σπαστική παραπληγία.

asd

 

ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΚΕΝΑΝ ΑΓΙΑΣ

Αύριο στις 9 το πρωί ο Κούρδος πολιτικός πρόσφυγας, αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου στη Γερμανία, ως ύποπτος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.