Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Οι εργασίες ανέγερσης του κέντρου, το οποίο θα στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Προσφοράς και Αγάπης Άγιος Χριστόφορος στο Παραλίμνι και θα φέρει το όνομα Αλάσια, για να θυμίζει την κατεχόμενη Βασιλεύουσα, άρχισαν τον προηγούμενο μήνα και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΚΕΠΑ, Δημήτρης Παπαευελθοντος ανέφερε στον ΑΝΤ1 «Θα είναι 8 μονόκλινα δωμάτια, οι υπηρεσίες θα είναι κυρίως ανακούφισης του πόνου, δεν θα γίνονται εδώ χημειοθεραπείες ή ακτινοθεραπείες, θα είναι κάτι πολύ πιο απλό για ανθρώπους που χρήζουν φροντίδα, περιποίηση και τις καθημερινές ανάγκες που θα χρειάζονται.»

Το κέντρο αναμένεται να καλύψει αρκετές από τις ανάγκες των καρκινοπαθών και άλλων ασθενών με χρόνιες παθήσεις από την Ελεύθερη Αμμόχωστο, οι οποίοι για να λάβουν σήμερα υπηρεσίες ενδονοσοκομειακής ανακουφιστικής φροντίδας πρέπει να επισκεφθούν κέντρα σε άλλες επαρχίες.  
«Πηγαινοέρχονταν είτε Λευκωσία είτε Λεμεσό, εκεί που υπάρχουν ανακουφιστικές φροντίδες, τώρα με το κέντρο που θα έχει το όνομα Αλάσια ευελπιστούμε να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών στην επαρχία Αμμοχώστου. υπάρχει ένα κενό και με τη βοήθεια του κόσμου, πάνω από όλα τη βοήθεια του Θεού ευελπιστούμε να γίνει το έργο» , είπε ο κ. Παπαευελθοντος.

Σύμφωνα με τον κύριο Παπαευέλθοντος εδώ και 9 χρόνια το ΚΕΠΑ προσφέρει δωρεάν ιδρυματική ανακουφιστική φροντίδα σε καρκινοπαθείς οι οποίοι φιλοξενούνται σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο στο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων. Οι ανάγκες ωστόσο, όπως επισήμανε, είναι πολύ περισσότερες. «Έχουν φιλοξενηθεί μέχρι σήμερα πέραν των 40 προσώπων με δωρεάν φιλοξενία και αυτός ήταν και ο λόγος βλέποντας ότι υπάρχει αυτή η μεγάλη ανάγκη και η έλλειψη στην επαρχία Αμμοχώστου να προχωρήσει το ΚΕΠΑ και να δημιουργήσει ένα κέντρο ανακουφιστικής φροντίδας στην επαρχία Αμμοχώστου.»

Οι εργασίες ανέγερσης του κέντρου αναμένεται να ολοκληρωθούν περί τα τέλη του 2024 και στόχος είναι το ΚΑΦ Αλάσια να υποδεχτεί τους πρώτους ασθενείς στις αρχές του 2025.