Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τέως Κιτίου Σκεύη Κουκουμά

Έφεση επί της καταδικαστικής απόφασης τροχοδρομεί ο τέως Κιτίου, σύμφωνα με την ΓΓ της ΠΟΓΟ, Σκέυη Κουκουμά. Έντονος απόηχος της διακαστικής απόφασης, και τα βλέμματα στρέφονται στην Ιερά Σύνοδο.

Μετά από ερώτηση του Νικήτα Κυριάκου η κ. Κουκουμά ανέφερε πως ήδη ετοιμάζεται η έφεση από πλευράς του τέως Κιτίου, αφού παρών στην αίθουσα χθες ήταν δικηγόρος που ετοιμάζεται για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Επίσης, σύμφωνα με την κ. Κουκουμά η καταγγέλλουσα αναμένει την απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Η απόφαση αυτή όπως είπε, είναι πολύ σημαντική και οι συνοδικοί πρέπει να εξετάσουν το ζήτημα ως κατ’ εξακολούθηση αφού υπάρχουν και άλλες κοπέλες θύματα οι οποίες είναι έτοιμες να μιλήσουν.

Να υπενθυμίσουμε, πως χθες (01/06) βγήκε η απόφαση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σχετικά με την καταγγελίες στον τέως Μητροπολίτη Κιτίου για την υπόθεση άσεμνης επίθεσης σε βάρος γυναίκας, όταν αυτή ήταν 16 χρόνων, το 1981. Η ποινή ανέρχεται στους δώδεκα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή. Στο άκουσμα της απόφασης σημειώθηκαν αντιδράσεις και διαμαρτυρίες στο δικαστήριο από άτομα που υποστήριξαν την παραπονούμενη.