Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κοινωνία

Εντοπίστηκε το σημείο όπου αποσπάστηκαν δυο νεοσσοί αετογερακίνας

Σχετικά με την ανεύρεση δύο νεοσσών αετογερακίνας, η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας ενημερώνει ότι, την περασμένη Δευτέρα το βράδυ μέλη της, κατά τη διάρκεια νυκτερινής περιπολίας άκουσαν ήχο δεντροκοπτικής μηχανής χωρίς όμως εκείνη τη στιγμή να μπορέσουν να αντιληφθούν το ακριβές σημείο από το οποίο προερχόταν ο ήχος.

Την επόμενη μέρα και με το πρώτο φως, από έρευνα που έγινε στην περιοχή εντοπίστηκε ένας υλοτομημένος πεύκος (ύψους 15 μέτρων περίπου) στον οποίο υπήρχε ενεργή φωλιά αετογερακίνας και από την οποία απουσίαζαν οι νεοσσοί ενώ άλλοι νεοσσοί πιο μικρών πουλιών (π.χ σπουργίτες), τα οποία συνήθως δημιουργούν και αυτά φωλιές στο περίγυρο της κύριας φωλιάς και συμβιώνουν, βρέθηκαν νεκρά.

Μετά τον εντοπισμό των νεοσσών το βράδυ της Τρίτης, εμπειρογνώμονας της Υπηρεσίας μας επισκέφθηκε την περιοχή από την οποία περισυνέλλεξε σημαντικά στοιχεία και γενετικό υλικό με σκοπό να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, για να διαπιστωθεί αν οι δύο νεοσσοί έχουν αποσπαστεί από τη συγκεκριμένη φωλιά.

Η πιο πάνω εξέλιξη θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική και πιθανό να δώσει πολύ σημαντικές πληροφορίες που μπορεί να οδηγήσουν στην πλήρη διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης.