Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Θεμιστοκλέους Ατταλίδου

Πολύωρη κατάθεση δίνει σήμερα στην Αστυνομία η Βουλεύτρια, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, για την υπόθεση με τον συνάδελφο της Ανδρέα Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», η κ. Ατταλίδου, είπε ότι, «η Αστυνομία καταγράφει ότι αφορά τις αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, και αυτή την υπόθεση αλλά και προηγούμενες».

Υπενθυμίζεται ότι, όλα ξεκίνησαν με την ανάρτησή της κ. Ατταλίδου, η οποία χαιρέτισε την απόφαση της βουλής της 25ης Μαϊου μετά την ψήφιση από τη Βουλή της νομοθεσίας με την οποία ποινικοποιούνται οι θεραπείες μεταστροφής. Η κ. Ατταλίδου στην ανάρτηση της έγραψε ότι πρόκειται για « ένα ακόμη λιθαράκι στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον τόπο μας»

Λίγο αργότερα, με ανάρτηση του ο Βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους δημοσιεύει την ανάρτηση της κ. Ατταλίδου γράφοντας «Μάλλον οι τρεις μαύροι δεν έφτασαν ποτέ!».
Ακολούθησαν έντονες αντιδράσεις και επικρίσεις για την πρόκληση του βουλευτή από κόμματα, βουλευτές και οργανωμένα σύνολα.

«Δεμένα τα χέρια της Επ. Δεοντολογίας για Θεμιστοκλέους»

«Δεν με ενόχλησε η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, γιατί όλα τα πράγματα πρέπει να γίνονται εντός του νόμου και των οργανισμών», δήλωσε.

Σημείωσε όμως πως η ίδια, έχει προειδοποιήσει από τον Δεκέμβρη με επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής ότι πρέπει να αλλάξει ο Κώδικας Δεοντολογίας της Βουλής, γιατί δεν είναι επαρκής για να αντιμετωπίσει φαινόμενα ρητορικής μίσους, απαξίωσης, στοχοποιήσης και ρατσισμού.

Όπως είπε, «η Πρόεδρος της Βουλής, κάνει τις κινήσεις της για την αλλαγή του Κώδικα Δεοντολογίας, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει διαφοροποιηθεί ο κώδικας ούτως ώστε να εμπίπτει η ανάρτηση που έχει κάνει ο συγκεκριμένος συνάδελφος».

«Σε άλλες χώρες δεν χρειάζεται καμιά επιτροπή δεοντολογίας. Όταν κάποιοι υπερβούν τα όρια του νόμου, αναγκάζονται από την ίδια την κοινωνία και την πολιτεία να αποχωρήσουν από αξιώματα», ανέφερε για να πει χαρακτηριστικά ότι, «στην Κύπρο δεν γίνεται αυτό το πράγμα».

Τόνισε μεταξύ άλλων, ότι υπήρξε ολιγωρία εκ μέρους του κράτους να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα στην γένεση τους.

«Αν αντιμετωπίζονταν, μέσα στα πλαίσια του νόμου που υπάρχει τότε δεν θα είχαμε φτάσει στην κατάσταση που έχουμε φτάσει σήμερα», είπε.