Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Έλον Μάσκ

Στο θρόνο του βρίσκεται ξανά ο Ίλιον Μασκ, καθώς εκτόπισε τον Μπέρναρντ Αρνό, από την πρώτη θέση, και είναι και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Η καθαρή του περιουσία εκτινάχθηκε κατά 55,3 δισ. δολάρια από τον Ιανουάριο στα 192 δισ. δολάρια, μετά την άνοδο της αξίας της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Tesla.

Ο Aρνό είχε ξεπεράσει τον Mασκ στη λίστα τον Δεκέμβριο όταν οι μετοχές της LMVH, του κολοσσού ειδών πολυτελείας, εκτινάχθηκαν καθώς η ζήτηση ανέκαμψε, και την ίδια περίοδο οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν απότομα εν μέσω ανησυχίας ότι η εξαγορά της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης Twitter επηρέαζε την ηγεσία του.

Η περιουσία του Αρνό μειώθηκε κατά 24,5 δισεκατομμύρια δολάρια και άγγιξε τα 187 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 146 δισ. δολαρίων, με τον ιδρυτή της Microsoft, Γκέιτς να έχει αξία 126 δισεκατομμυρίων δολαρίων ακολουθώντας στην τέταρτη θέση της λίστας.

Πηγή: cnn.gr