Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξγ

Σε τουριστική ατραξιόν για προσέλκυση όσων ασχολούνται με xtreme αθλήματα επιχειρούν να μετατρέψουν τα εγκαταλελειμμένα και λεηλατημένα κτίρια της περίκλειστης Αμμοχώστου οι κατοχικές αρχές.  

Επέτρεψαν την είσοδο σε Βρετανούς που ασχολούνται με το parkour και οι οποίοι έχουν πέραν των οκτώ εκατομμυρίων ακολούθων στο Youtube, να εισέλθουν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα από την περιοχή της εκκλησίας της Αγίας Τριάδας εισήλθαν σε κτίρια της παραλιακής οδού Ιπποκράτους, παράλληλης της λεωφόρου Κένεντι, στην οποία απαγορεύεται η πρόσβαση ακόμη και μετά το άνοιγμα της περιοχής. Κινηματογράφησαν επιδείξεις και πριν από δυο μέρες ανέβασαν το βίντεο στο διαδίκτυο το οποίο ήδη έχει 350 χιλιάδες προβολές

Ενδεικτικό της εγκατάλειψης της περιοχής τα φίδια και ερπετά που κατέγραψαν οι νεαροί βρετανοί. 

Ανδρέας Μορφίτης- Δημοτικός Σύμβουλος Αμμοχώστου

«Το φιλμ που παρακολουθήσαμε είναι ένα άψογα κινηματογραφημένο έργο, στοχευμένο και παράλληλο με την τουρκική προπαγάνδα. Πιθανολογώ ότι έγινε σε συνεργασία και την καθοδήγηση του τ/κ καθεστώτος και της τουρκικής διπλωματίας, με την άμεση συνενοχή των ΟΗΕΔΩΝ. Αλλά έχουμε και τις δικές μας ευθύνες και αποτυχίες, γιατί έχουμε αποπροσανατολιστεί και έχουμε διολισθήσει στους τουρκικούς σχεδιασμούς. Και είμαστε πάντα Επιμηθείς και όχι Προμηθείς με αποτέλεσμα να τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα».

H Λευκωσία για ακόμη μια φορά προχωρά σε διαβήματα στα Ηνωμένα Έθνη.

Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης – Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

«Είναι ακόμη μια απόδειξη των όσων επιχειρεί το κατοχικό καθεστώς να αναδείξει ή ψευδώς να παρουσιάσει. Είναι απαράδεκτες αυτές οι εικόνες, είναι απαράδεκτες αυτές οι ενέργειες. Γίνονται όλα τα απαραίτητα διαβήματα».

Στα κατεχόμενα συνέντευξη τύπου έδωσε ο επικεφαλής του ΕΒΚΑΦ Ιμπραχίμ Μπεντέρ, με αφορμή όπως είπε την 452η επέτειο από την οθωμανική κατάκτηση της Κύπρου, και κατά διάρκεια της οποίας επανέλαβε ότι τα Βαρώσια ανήκουν εξ ολοκλήρου σε τρία βακουφικά ιδρύματα. Μάλιστα κάλεσε όσους ελληνοκύπριους επιθυμούν να επιστρέψουν στις ιδιοκτησίες τους καταβάλλοντας ενοίκιο στο ΕΒΚΑΦ.

Ιμπραχιμη Μπεντέρ – Διευθυντής ΕΒΚΑΦ

«Οι άνθρωποι που έχουν κτίσει κτίρια στην περιοχή, μπορεί να είναι Τούρκοι, Έλληνες ή Βρετανοί, θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα κτήρια τους σε περίπτωση που συνάψουν ενοικιαστήρια συμφωνία με τα Βακούφια μέσω της Επιτροπής Ακίνητης Περιουσίας. Είμαστε έτοιμοι, αναγνωρίζοντας προτεραιότητα στους χρήστες που έχουν επενδύσεις στην σχετική περιοχή, να παραλάβουμε αιτήσεις ενοικίασης, να συζητήσουμε τις αιτήσεις και να κάνουμε μακροχρόνια ενοικίαση».

Το καθεστώς των Βαρωσίων, μετά την επανεκλογή Ερντογάν αναμένεται να βρεθεί εκ νέου στους σχεδιασμούς της Άγκυρας. Το προηγούμενο διάστημα πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αποκάλυπταν και τις προσωπικές σχέσεις του Τούρκου προέδρου με εταιρείες και επιχειρηματίες που επέδειξαν ενδιαφέρον για την περιοχή.