Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αννίτα Δημητρίου

Η αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών υγείας και η οικονομική βιωσιμότητα του Συστήματος Υγείας, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε σήμερα η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου με τον ΟΑΥ, τον ΟΚΥΠΥ και Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο και ακολούθως με το οργανωμένο κίνημα των Ασθενών.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΔΗΣΥ, «είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε κάθε πρόταση που συμπεριλαμβάνει αυτούς τους δύο άξονες και ταυτόχρονα έχουμε έγνοια για τον έλεγχο και την διαφάνεια που πρέπει να υπάρχει ούτως ώστε να μην παρουσιάζονται οποιουδήποτε είδους καταχρήσεις».

Η Αννίτα Δημητρίου διαβεβαίωσε τους αρμόδιους φορείς στον τομέα της υγείας, ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα παρακολουθεί στενά την πορεία εφαρμογής του ΓεΣΥ και θα στηρίξει τις όποιες προσπάθειες για βελτίωση του συστήματος προς όφελος των ασθενών και του τομέα της υγείας.  

Όπως ανέφερε η Αννίτα Δημητρίου, «είναι κάτι το οποίο πρέπει να προστατεύσουμε και να διασφαλίσουμε χωρίς να σημαίνει ότι δεν συζητούμε ή δεν αλλάζουμε οτιδήποτε είναι προς το καλύτερο χωρίς να αλλάζουμε τη φιλοσοφία του ΓεΣΥ».

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την εφαρμογή της 1ης φάσης του Γενικού Συστήματος Υγείας.