Τηλεόραση Ραδιόφωνο
=][

Ξανά στην Επιτροπή Εμπορίου η κατάργηση του ετήσιου τέλους 350 ευρώ από τις εταιρείες στο κράτος, το οποίο επιβλήθηκε πριν από περίπου μια δεκαετία κατά την οικονομική κρίση.

Κυριάκος Χατζηγιάννης- Πρόεδρος Επ. Εμπορίου 

Στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης αυτό το τέλος αφού είναι αδικαιολόγητο θα πρέπει να αρθεί να μην ζητείτε  από τις επιχειρήσεις  

Κώστας Κώστα – Βουλευτής ΑΚΕΛ 

«Εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών επανέλαβε ότι το Υπουργείο διαφωνεί με την κατάργηση του τέλους. Κατ’ εμάς είναι σημαντικό να έχουμε κατάργηση τους τέλους αυτού στις πολύ μικρές και τις μικρές εταιρείες σε εταιρείες με περιορισμένο κύκλο εργασιών θεωρούμε αυτό που γίνεται σήμερα αδιανόητο και πραγματικά άδικο».

Οι πλείστοι  βουλευτές  της επιτροπής ζήτησαν κλιμακωτή μείωση του τέλους, το οποίο όπως είναι σήμερα αποφέρει στα κρατικά ταμεία περίπου 45 εκ ετησίως.

Σταύρος Παπαδούρης- Βουλευτής Οικολόγων 

Από πλευρά εφόρου φορολογίας τέθηκε ότι  το συγκεκριμένο ποσό δεν είναι ιδιαίτερο είναι αμελητέο τα έσοδα του τμήματος φορολογίας το αντίθετο όμως για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις

Η επιτροπή εμπορίου θα επανέλθει σε 15 μέρες αφού στόχος των βουλευτών είναι η διευθέτηση του θέματος πριν η νέα κυβέρνηση συνυπολογίσει το συγκεκριμένο ποσό στο προϋπολογισμό του 2024.  

Η Επιτροπή Εμπορίου συζήτησε επίσης στην παρουσία του Υφυπουργού Τουρισμού Κώστα Κουμή. τις επιπτώσεις στον τουρισμό από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία

Κώστας Κουμή – Υφυπουργός Τουρισμού 

«Είχαμε μια απώλεια της τάξης περίπου των 900 χιλιάδων αφίξεων το 2022 σε σχέση με το 2019 αναφέρομε μόνο στην Ρωσική και Ουκρανική αγορά  +σε μεγάλο βαθμό αυτό το κενό έχει καλυφθεί».

Κυριάκος Χατζηγιάννης – Πρόεδρος Επ. Εμπορίου 

Το κράτος να λάβει μέτρα να ετοιμάσει συγκεκριμένο πλάνο  στήριξης αυτών των επιχειρήσεων και όχι κατ’ ανάγκη με οικονομικούς πόρους 

Χρύσης Παντελίδης – Βουλευτής ΔΗΚΟ 

«Παρά το γεγονός  ότι έχει πληγεί ο κλάδος του τουρισμού υπάρχει αναπλήρωση του χαμένου τουριστικού προϊόντος από την Ρωσία από άλλες χώρες»

Παρά την αναπλήρωση των αφίξεων τουριστών από την Ουκρανία και τη Ρωσία, οι περιοχές της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά εξακολουθούν να είναι επηρεασμένες, υπογράμμισε ο Υφυπουργός Τουρισμού.