Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Με αφορμή την επανεκλογή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρία της Τουρκίας, ο ράπερ Ezhel  ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια ζει στη Γερμανία – ξεκαθαρίζει πως δεν σκέφτεται να επιστρέψει στην πατρίδα του.

«Δεν αντέχω άλλο στη χώρα μου! Ακόμα κι αν δεν μπορέσω να επιστρέψω ποτέ, θα είστε πάντα στη σκέψη μου και στην καρδιά μου», έγραψε σε ανάρτησή του στο Instagram απευθυνόμενος στους θαυμαστές του.

Εξέφρασε ανησυχία για τους νέους στην Τουρκία. «Μακάρι να μπορούσα να αγωνιστώ για τα όνειρά σας. Μην τα παρατήσετε ποτέ», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Μόνο εσείς μπορείτε να σώσετε τους εαυτούς σας».


Παραδέχθηκε ότι η προσαρμογή του στη Γερμανία δεν ήταν εύκολη: «Κι εγώ είμαι υποχρεωμένος να προσαρμοστώ στη χώρα όπου ζω, αλλά μετά από κάποια ηλικία δεν είναι εύκολο».

Ο Ezhel  ή Σερτζάν Ικπετσίογλου, όπως είναι το πραγματικό του όνομα – είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ράπερ στην Τουρκία και το 2018 είχε τιμηθεί με το βραβείο «Χρυσή Πεταλούδα». Έχει προκαλέσει αντιδράσεις με τραγούδια που επέκριναν την κυβέρνηση, εξέφραζαν αλληλεγγύη προς μειονότητες.