Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ουκρανία

Πάνω από 40 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι και πυραύλους που κατευθύνονταν στο Κίεβο, κατέρριψε η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα, σύμφωνα με πληροφορίες της στρατιωτικής διοίκησης.

Εκρήξεις συντάραξαν την πόλη τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς οι δυνάμεις της Μόσχας εξαπέλυσαν νέα αεροπορική επιδρομή, για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, τη δέκατη πέμπτη μέσα στον τρέχοντα μήνα.

«Πύραυλος καταρρίφθηκε κοντά στο Κίεβο», ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο μέσω Telegram, διαβεβαιώνοντας πως η αντιαεροπορική άμυνα ανέλαβε δράση. Πρόσθεσε ότι εκρήξεις ακούστηκαν σε αρκετά προάστια, όπως η ιστορική συνοικία Ποντίλ, όπου συντρίμμια κατέπεσαν στην οροφή σπιτιού.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που επικαλέστηκαν ο κ. Κλίτσκο και η στρατιωτική διοίκηση Κιέβου, δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Η επίθεση του Σαββάτου προς Κυριακή χαρακτηρίστηκε η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ως τώρα στον πόλεμο. Οι ουκρανικές αρχές έκαναν λόγο για έναν νεκρό και τραυματίες.

Δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Reuters μετέδωσαν πως άκουσαν αρκετές ισχυρές εκρήξεις και ότι κηρύχθηκε συναγερμός για αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας πρακτικά σε όλη την Ουκρανία.

Την ώρα που η πολυσυζητημένη ουκρανική αντεπίθεση για την ανακατάληψη εδαφών που έχει κυριεύσει ο ρωσικός στρατός αναμένεται να αρχίσει κι ενώ ο πόλεμος βρίσκεται στον δέκατο πέμπτο μήνα του, η Μόσχα εντατικοποιεί τα αεροπορικά πλήγματα, βάζοντας στο στόχαστρο υποδομές, εφόδια και εξοπλισμό.

Από την άλλη, αν και το Κίεβο σπανίως αναλαμβάνει την ευθύνη για επιθέσεις στη Ρωσία, έχουν καταγραφεί πολλαπλές επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών, ενεργειακών και συγκοινωνιακών υποδομών στο ρωσικό έδαφος, για τις οποίες η Μόσχα κατηγορεί τις ουκρανικές δυνάμεις και τις δυτικές χώρες που τις υποστηρίζουν στον πόλεμο.

Πηγή: Cnn.gr