Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Πρόταση γάμου πάνω από την κάλπη έγινε με ειδικό ψηφοδέλτιο στην Άγκυρα, σήμερα στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Στην Κωνσταντινούπολη ψηφοφόρος πήγε να ψηφίσει με το αρνί της ντυμένο με πουλόβερ, ενώ στην Σαμψούντα ένα ζευγάρι πήγαν με νυφικό και γαμπριάτικο κοστούμι κάνοντας φωτογράφιση για τον γάμο τους πάνω από την κάλπη.

Στην Άγκυρα, ο 42χρονος Μεχμέτ Εμίν Οζμπέι, στέλεχος του Κόμματος Νίκη, έκανε πρόταση γάμου στην 35χρονη Γκιζέμ Εσίν. Ο νεαρός άντρας περίμενε την κοπέλα του στον κήπο αφού προηγουμένως ψήφισε και της έκανε πρόταση γάμου – έκπληξη με ένα ψηφοδέλτιο που έγραφε:«Θα με παντρευτείς;». Η Εσίν ξαφνιάστηκε με την έκπληξη και απάντησε κλαίγοντας «ναι». Η Εσίν πέταξε το ψηφοδέλτιο στο οποίο αναγραφόταν «ναι» στην μικρή κάλπη.

 

1

 

Η Εσίν δήλωσε πολύ χαρούμενη και εξέφρασε την ελπίδα «αυτές οι εκλογές να είναι καλές τόσο για εμάς όσο και για τη χώρα μας. Δεν περίμενα ποτέ μια τέτοια πρόταση. Ήμουν ήδη ενθουσιασμένη με τις εκλογές, ενθουσιάστηκα ακόμα περισσότερο όταν έγινε η πρόταση. Είμαι πολύ χαρούμενη».

Ο Οζμπέι είπε ότι «είναι σημαντικές εκλογές για τη μοίρα της χώρας. Κι εμείς θέλαμε να αλλάξουμε τη δική μας μοίρα μας. Ήταν κάπως αντιδημοκρατικές εκλογές. Υπήρχε μόνο ένας υποψήφιος και μόνο μια σφραγίδα ναι. Έδωσε την ψήφο της, εγώ είμαι στην εξουσία τώρα. Είμαι πολύ χαρούμενος».

Στην Σμύρνη ο 47χρονος  εκπαιδευτής αλόγων  Φαρούκ Τσερέν και ο 24χρονος φίλος του Τσιχάν Σαχά πήγαν να ψηφίσουν έφιπποι στην περιοχή Μπορνόβα.

Μια γυναίκα στο Σαρίγιερ Κωνσταντινούπολης πήγε στην κάλπη και ψήφισε με το αρνί της ντυμένο με πουλόβερ. Οι πολίτες που είδαν το αρνί στην αίθουσα της ψηφοφορίας  δεν μπορούσαν να κρύψουν την έκπληξή τους.

Στην Σαμψούντα ένα ζευγάρι πήγαν ντυμένοι νύφη και γαμπρός και ψήφισαν. Η 23χρονη Μπειζανούρ η οποία έκανε φωτογράφιση άλμπουμ σήμερα πριν από τον γάμο της τον Ιούλιο, στη Σαμψούντα, πήγε με νυφικό στο σχολείο μαζί με τον μέλλοντα σύζυγό της Ερχάν Καραμπατσακ. «Το πατριωτικό μας καθήκον προέχει. Ήρθαμε να ψηφίσουμε γιατί αυτή είναι η προτεραιότητά μας. Καλή τύχη στο έθνος. Είθε ο Κύριός μου να ευλογεί τη δουλειά και τη δύναμη όλων», δήλωσε η νύφη.

Στην Αντιόχεια αστυνομικές μονάδες έλαβαν επίσης εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας στον κήπο του Δημοτικού Σχολείου Μουσταφά Κεμάλ Ακμπάι στη συνοικία Ντεφνέ, όπου η συμμετοχή παρατηρήθηκε έντονη.

Λόγω των σοβαρών ζημιών στο σχολείο, η ψηφοφορία πραγματοποιείται σε συνολικά 21 κοντέινερ, στον κήπο και στον κάτω δρόμο. Συγκινητικές στιγμές έζησαν οικογένειες που συνάντησαν συγγενείς και γείτονες από τη γειτονιά στην αυλή του σχολείου. Στον πρώτο γύρο των εκλογών στην Αντιόχειαψήφισαν 883 χιλιάδες 992 από 1 εκατομμύριο 62 χιλιάδες 886 ψηφοφόρους σε 3 χιλιάδες 52 κάλπες.

Στην Κασταμονή ψήφισαν ηλικιωμένοι, κατάκοιτοι ασθενείς και πολίτες με αναπηρία στην κινητή κάλπη που πήγε στα σπίτια τους για τον  2ο γύρο των Προεδρικών Εκλογών.

Στη Μούγλα 2 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο ν ψήφισαν στο φορείο στο Γυμνάσιο Τζουμχουριοέτ, όπου μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο από ιατρικές μονάδες. Οι κάτοικοι του Γηροκομείου Abide-Hasan Nuri Öncüer μεταφέρθηκαν με μίνιμπας στο γυμνάσιο Τζουμχουριέτ. Εκτός από τους κατοίκους του γηροκομείου, ηλικιωμένοι πολίτες ολοκλήρωσαν τη διαδικασία της ψηφοφορίας με τη βοήθεια των υπαλλήλων και της αστυνομίας.