Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Τον φόβο και τον τρόμο προκαλούν οι επιθέσεις από κοράκια στην περιφέρεια XIII στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας τη Βουδαπέστη με τα περιστατικά να έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα ένα από τα θύματα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με αιμορραγία στο κεφάλι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Nepszava».
Μάλιστα σε ανάρτηση της στο Facebook η δημοτική αρχή στην περιφέρεια XIII της Βουδαπέστης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιεί πως τα κοράκια είναι επιθετικά αυτή την περίοδο επειδή είναι περίοδος αναπαραγωγής και προστατέψουν τα νεογνά τους.

Μάλιστα όλη η περιφέρεια έχει γεμίσει με παγίδες, οι οποίες μπορούν να πιάσουν πολλά πουλιά ταυτόχρονα και οι οποίες είναι σχεδιασμένες ειδικά για κοράκια και καρακάξες.


Οι επιθέσεις από κοράκια μπορούν να συμβούν αρκετά συχνά την περίοδο που εκκολάπτονται τα νεογνά τους και η οποία διαρκεί από τα τέλη Απριλίου μέχρι τα μέσα Ιουνίου, όταν οι γονείς προστατεύουν τα νεογνά τους και σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούν να πετάξουν και έτσι γίνονται πιο επιθετικά όταν κάποιος πλησιάζει τη φωλιά τους.


Πριν από έναν χρόνο παιδιά που πήγαιναν σε νηπιαγωγεία στην περιφέρεια XV της Βουδαπέστης. Ευτυχώς κανένα παιδί ή εκπαιδευτικός δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αλλά κλήθηκε ασθενοφόρο και δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε έξι παιδιά και μία γυναίκα μέσης ηλικίας.

Τα κοράκια είναι παμφάγα και περίπου το 60% της τροφής του είναι φυτική, επίσης τρέφεται με ερπετά, βατράχια, σαύρες, θηλαστικά και ορισμένες φορές νεογνά άλλων πουλιών.

Αναλυτικά η ανάρτηση του δήμου

«Έχουμε στήσει παγίδες για κοράκια σε αρκετά μέρη της περιοχής, καθώς υπήρξαν αναφορές για αρκετές επιθέσεις πρόσφατα. Υπήρξαν άνθρωποι που χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο λόγω της αιμορραγίας του κεφαλιού τους μετά την επίθεση. Για τους παραπάνω λόγους, η τοποθέτηση των παγίδων ήταν οπωσδήποτε απαραίτητη.

Τα κοράκια είναι επιθετικά έτσι επειδή προστατεύουν τα μικρά τους. Δεν ανέχονται τους ανθρώπους, αλλά ακόμα και τα σκυλιά κοντά στις φωλιές τους. Μείνετε μακριά από τους χώρους ποίησης τους!

Η πρόληψη μιας επίθεσης κοράκι είναι σχεδόν αδύνατη, για να την αποτρέψουν, οι ιδιοκτήτες πουλιών προτείνουν να στραφείτε προς το ζώο εάν έχετε μια τσάντα ή ομπρέλα στα χέρια σας, για παράδειγμα, κουνηθείτε προς αυτό και φωνάξτε το αρκετές φορές. Κατά πάσα πιθανότητα, το επιτιθέμενο κοράκι θα σταματήσει και θα πετάξει μακριά», αναφέρει χαρακτηριστικά η δημοτική αρχή στην περιφέρεια XIII.