Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε το βράδυ του Σαββάτου η δασική πυρκαγιά σε περιοχή της κοινότητας Κάθηκα, που απείλησε κατοικίες και υποστατικά, καθώς και το κρατικό δάσος Πέγειας.  

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης έδωσαν τιτάνια μάχη με τις φλόγες και πρόλαβαν τα χειρότερα.

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 και ώρα 15:00 σε περιοχή της κοινότητας Κάθηκα, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 21:00.

Από την πυρκαγιά κάηκε έκταση περίπου 30 εκταρίων καλυμμένη με δασική βλάστηση. 

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν γύρω στα 100 άτομα του Τμήματος Δασών με 19 πυροσβεστικά οχήματα, 11 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 4 πυροσβεστικά οχήματα, 1 πυροσβεστικό όχημα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, 6 προωθητές γαιών και 1 βυτιοφόρο. Στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης μέλη της Αστυνομίας, της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, τοπικές αρχές, κάτοικοι της περιοχής και εθελοντές.

Τέθηκε σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος 2 που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων. Επιχείρησαν συνολικά 7 πτητικά μέσα, 1 αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, 4 μισθωμένα αεροσκάφη και 2 μισθωμένα ελικόπτερα. Τον συντονισμό των εναέριων μέσων ανέλαβε ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Στην περιοχή παρέμειναν δυνάμεις πυρόσβεσης καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων.

Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.