Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φς

Με σύνθημα «Together we Thrive – Μαζί θριαμβεύουμε» και στην σκιά των πρόσφατων ομοφοβικών επιθέσεων, εκατοντάδες συμπολίτες μας έδωσαν και φέτος το παρών τους, διεκδικώντας το αυτονόητο. Τα ανθρώπινα τους δικαιώματα.

Η φετινή πορεία ήταν αφιερωμένη στην ενθάρρυνση της ενότητας, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης στην καταπολέμηση της ομοφοβίας και στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς και ένα κράτος βασισμένο στις αξίες της ισονομίας, ισοπολιτείας και ισοτιμίας.

Δηλώσεις στην κάμερα του ΑΝΤ1:

«Να δώσουμε το μήνυμα της ισότητας, του σεβασμού στη διαφορετικότητα».

«Είμαστε παρών στο pride για να δώσουμε τα μηνύματα αγάπης, αλληλεγγύης τζαι τούτα που θέλουμε να γίνει η κοινωνία μας ακόμη καλύτερη».

«Για να διεκδικούμε τα δικαιώματα που δεν έχουμε σαν rainbow families»

Ο πρόεδρος της ΛΟΑΤΚΙ, Νικόλας Τρύφων στην ομιλία του κάλεσε τους πολίτες όπως υιοθετήσουν την αλληλεγγύη.

«Και όπως προχωράμε μπροστά ας θυμόμαστε ότι με την αλληλεγγύη ευημερούμε. Ας κτίσουμε γέφυρες κατανοήσεις και ας γκρεμίσουμε τα τοίχοι της προκατάληψης και του μίσους για να δημιουργήσουμε ένα κόσμο όπου ο καθένας μπορεί να ζήσει την αλήθεια του», δήλωσε ο Πρόεδρος ACCEPT – ΛΟΑΤΚΙ, Νικόλας Τρύφων.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, ακτιβιστές ανθρώπινων δικαιωμάτων, το κοινοβουλευτικό σώμα, πολιτικοί, καθώς και οικογένειες με μικρά παιδιά συμμετείχαν στην πορεία.

«Στεκόμαστε απέναντι σήμερα και κάθε ημέρα από κάθε είδους διάκριση και τασσόμαστε υπέρ της ισότητας, υπέρ του σεβασμού, υπέρ της διαφορετικότητας», είπε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου.

Μιλώντας εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης σημείωσε πως η Κυβέρνηση θα δώσει χορηγία ύψους 10,000 ευρώ ώστε να καλυφθούν τα έξοδα της σημερινής εκδήλωσης.

«Σκοπεύει να διορίσει σύντομα σύμβουλο για θέματα προώθησης της πολυπολιτισμικότητας, της αποδοχής και του σεβασμου», επισήμανε ο κ. Βαφεάδης,

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε πορεία και ψυχαγωγικό πρόγραμμα.