Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Η Εμινέ Ερντογάν ή η Σελβί Κιλιτσντάρογλου θα αναδειχτεί απόψε η πρώτη κυρία της Τουρκίας; Τι αντιπροσωπεύει η κάθε μία και πως έχουν «συστηθεί» στην τουρκική κοινωνία.

Η  μονομαχία ανάμεσα  σε Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και  Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για την προεδρία της χώρας βρίσκεται σε εξέλιξη και το αποψινό αποτέλεσμα θα καθορίσει εκτός από το ποιος θα αναδειχθεί πρόεδρος της χώρας αλλά και ποια από τις δύο γυναίκες, θα αναδειχθεί η πρώτη κυρία.

Οι δύο γυναίκες, δεν έχουν κανένα κοινό στοιχείο μεταξύ τους, αφού η Εμινέ Ερντογάν πολλές φορές έχει δεχθεί κριτική για τις ακριβές συνήθειες της ενώ από την άλλη η Σελβί κρατά χαμηλό προφίλ ενώ χαρακτηρίζεται και ως η κύρια της διπλανής πόρτας.

Η Εμινέ Ερντογάν είναι η πρώτη κυρία τα τελευταία είκοσι χρόνια και δεν ήταν λίγες οι φορές που δέχθηκε σκληρή κριτική, εντός και εκτός της χώρας, για τις ακριβές της συνήθειες, την ώρα που ένα μεγάλο μέρος των πολιτών της Τουρκίας περνά δύσκολα και ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Εξάλλου, μεγάλο ντόρο είχε προκαλέσει η εμφάνιση της το 2019 στην συνάντηση της Ομάδας των είκοσι ισχυρότερων και των αναδυόμενων οικονομιών του κόσμου, στην Οσάκα της Ιαπωνίας, με μία τσάντα αξίας 45 χιλιάδων ευρώ στο χέρι.

Η σύζυγος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σαφώς και δεν αντιπροσωπεύει τη μεσαία γυναίκα στην Τουρκία, η οποία λόγω του πληθωρισμού δεν έχει χρήματα να αγοράσει τα βασικά για να μαγειρέψει για την οικογένεια της την στιημή που η ίδια η Εμινέ αγοράζει πανάκριβες μαντίλες για το κεφάλι της και επιδεικνύει τις υπόλοιπες ακριβές της συνήθειες.

Σημειώνεται ότι η Εμινέ Ερντογάν ουδέποτε τοποθετήθηκε  δημόσια για τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα της, τα οποία τους αποστέρησε ο Ερντογάν.

Από την άλλη η σύζυγος του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, Σελβί αντιπροσωπεύει, κατά πολλούς, τη γυναίκα της διπλανής πόρτας.

Απλά ντυμένη, χαμογελαστή, δίπλα στους πολίτες και οι περισσότερες προεκλογικές της συνεντεύξεις μαζί με τον σύζυγο της γυρισμένες στην κουζίνα και στο σαλόνι του σπιτιού τους, που θυμίζει την πλειοψηφία των σπιτιών στην Τουρκία.

Μια γυναίκα που διατηρεί χαμηλό προφίλ και αν και είναι 72 ετών θεωρείται πως μπορεί να ξαναδώσει αέρα εκσυγχρονισμού στη χώρα.