Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φ

Με ένα νεφρολόγο έχει μείνει εδώ και καιρό το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, με τους ασθενείς να φωνάζουν για υπόστελέχωση και να ζητούν να εξευρεθεί άμεση λύση  στο πρόβλημα.

Δύσκολη εξίσωση αποτελεί η εξεύρεση νεφρολόγων για στελέχωση του Νοσοκομείου παραδέχεται ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας και διαβεβαιώνει δια του εκπροσώπου τύπου του Οργανισμού ότι κανένας ασθενής δεν κινδυνεύει.

«Το θέμα είναι διαχρονικό. Ο Οργανισμός έχει αναγνωρίσει την αναγκαιότητα για ενίσχυση με άλλους νεφρολόγους εις το συγκεκριμένο Νοσοκομείο και για αυτό έχει προβεί πέραν των 20 δημοσιεύσεων για εξεύρεση ιατρού χωρίς κανένα αποτέλεσμα», ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου.

Οι προσπάθειες του Οργανισμού για πλήρωση των θέσεων έχουν φτάσει μέχρι την Ελλάδα. Ωστόσο ούτε από εκεί βγήκε λευκός καπνός.

«Η νεφρολογία είναι μια πολύ δυσεύρετη ειδικότητα όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.  Ευελπιστούμε ότι με την ολοκλήρωση της ειδικότητας από κάποιους γιατρούς να βρούμε έναν ενδιαφερόμενο», σημείωσε ο κ. Χαριλάου.

Αυτή τη στιγμή ο μοναδικός γιατρός που υπάρχει στο νσοκομείο Αμμοιχώστου εξυπηρετεί σε ημερήσια βάση είκοσι με εικοσιπέντε ασθενείς. Και όπως τονίζει ο κ. Χαριλάου, σε περίπτωση που απουσιάζει, τη θέση του  αναπληρώνει γιατρός από άλλη Επαρχία.