Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Την άποψη πως πρέπει να επιλυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στα σημεία διέλευσης και να ανοίξουν περισσότερα εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος του συνδέσμου Τ/κ επιχειρηματιών (İŞAD), Αλί Ιχσάν Τσεβίκ, ο οποίος επεσήμανε ότι είναι μεγάλη η συμβολή των Ελληνοκυπρίων που επισκέπτονται τα κατεχόμενα στην οικονομία της «τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράος.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η "Κίπρις" αναφέρεται σε δηλώσεις του κ. Τσεβίκ στην τηλεόραση του ομίλου, όπου είπε ότι «όσο πιο πολλοί άνθρωποι έρχονται από τις πύλες, τόσο πιο μεγάλη συμβολή στην οικονομία μας είναι αυτό». 

Πρέπει να ανοίξουν νέες «συνοριακές πύλες» σε διάφορα σημεία, πρόσθεσε, φέροντας ως παράδειγμα περιοχές όπως η Μια Μηλιά, ο Γερόλακκος και το Καϊμακλί, για να ξεπεραστεί η συμφόρηση στην Λευκωσία.

Εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το αμοιβαίο εμπόριο θα ενισχύσει την κουλτούρα ειρήνης στο νησί, ο κ. Τσεβίκ είπε ότι η λύση δεν πρέπει να είναι «σώνει και καλά ομοσπονδία», μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις νέες συνθήκες.

«Ο καθένας έχει ένα κράτος. Ο καθένας μπορεί να ζει ειρηνικά στην δική του περιοχή. Θα ανοίξουν περισσότερες πύλες, θα αυξηθούν οι ανθρώπινες σχέσεις και θα συνεχίσει έτσι αυτή η τάξη πραγμάτων», κατέληξε.