Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Υπουργός Άμυνας ΟΥΚ

Άλλη μία ομάδα επίλεκτων αξιωματικών και  οπλιτών απέκτησε η Εθνική Φρουράς. Ο λόγος για τους νέους Υποβρύχιους Καταστροφείς, οι οποίοι παρέλαβαν τα πτυχία τους και τα διακριτικά σήματα τους, από τον Υπουργό Άμυνας Μιχάλη Γιωργάλλα και τον Αρχηγό του ΓΕΕΦ Δημόκριτο Ζερβάκη.

Οι απόφοιτοι του 83ου σχολείου υποβρύχιων καταστροφών μοίρασαν ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνειας, στους παρευρισκόμενους και στους συγγενείς τους που παρευρέθηκαν στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί για να παρακολουθήσουν την σεμνή τελετή.

Ο Υπουργός Άμυνας συνεχάρη τους νέους ΟΥΚ τονίζοντας τους ότι πλέον θα μπορούν να περηφανεύονται για όλη τους τη ζωή, ότι υπηρέτησαν σε μια από τις πιο επίλεκτες μονάδες, όπου μόνο οι δυνατοί ψυχικά και σωματικά, οι θαρραλέοι, οι τολμηροί μπορούν να αντεπεξέλθουν. 

Όπως δήλωσε ο Μιχάλης Γιωργάλλας, «νέοι υποβρύχιοι καταστροφείς είμαι σίγουρος ότι θα υπηρετήσετε πιστά τις Ειδικές Δυνάμεις και θα τιμήσετε τα διακριτικά που με τόσους κόπους κερδίσατε. Σας συγχαίρω για ακόμη μια φορά για την επιτυχία σας. Εκ μέρους του Ελληνισμού της Κύπρου σας ευχαριστώ ειλικρινά».

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Δημόκριτος Ζερβάκης ανέφερε ότι «για εφτά ολόκληρους μήνες διαγράψατε από το λεξιλόγιο σας τη φράση «Δεν μπορώ», πιστέψατε στη δύναμη της ψυχής σας και για αυτό τα καταφέρατε. Η εκπαίδευση σας ως μαθητές του 83ου σχολείου τέλειωσε, αυτό όμως είναι μόνο η αρχή, από αύριο ξεκινά η εκπαίδευση σας ως μαχητές των ομάδων ανορθόδοξου πολέμου».

Ο Υπουργός ενημερώθηκε από τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς και για τον οπλισμό που έχει στη διάθεση της η επίλεκτη ομάδα υποβρύχιων καταστροφών.