Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Θεμιστοκλέους Ατταλίδου

Επανήλθε με νέα ανάρτηση μετά τον σάλο που προκάλεσε ο Βουλευτής, Ανδρέας Θεμιστοκλέους αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι, χρησιμοποίησε την δική της ατάκα με ειρωνικό τρόπο, αναφερόμενος στην κα Ατταλίδου.

Η νέα του ανάρτηση:

 

Την ίδια ώρα, την υπόθεση με το χυδαίο σχόλιο που έκανε σε ανάρτηση του το μεσημέρι, διερευνά η Αστυνομία, σε συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, με οδηγίες του Αρχηγού της Αστυνομίας, Στέλιου Παπαθεοδώρου, ο επικεφαλής της υποδιεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Ανδρέας Αναστασιάδης, έχει ήδη αρχίσει να συλλέγει το σχετικό υλικό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αρχηγός βρίσκεται σε συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη, στον οποίο και θα καταλήξει ο φάκελος, καθώς απαιτείται η δική του γνωμάτευση και απόφαση, κατά πόσο στοιχειοθετείται υπόθεση, ώστε να ζητηθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο άρση της ασυλίας του βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους, και να κινηθεί εναντίον του ποινική διαδικασία.

Στο μεταξύ, ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής θα βρεθεί, για τρίτη φορά τους τελευταίους 18 μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, η Ειδική Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής θα συγκληθεί άμεσα, από την Πρόεδρο του νομοθετικού σώματος, Αννίτα Δημητρίου, για να εξετάσει την συγκεκριμένη καταγγελία.

Οι ποινές που μπορεί να επιβάλει, ωστόσο, είναι συγκεκριμένες και μπορούν να χαρακτηριστούν και ως χάδι.

- Προφορική επίπληξη

- Γραπτή επίπληξη

- Δημόσια απολογία ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής

Πληροφορίες αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι, η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, στο πλαίσιο  των συναντήσεων της με τους αρχηγούς και εκπροσώπους των κομμάτων έχει θέσει, σε ανύποπτο χρόνο, θέμα αυστηροποίησης των ποινών που προβλέπονται από τον κώδικα για βουλευτές που παρεκτρέπονται.

Τα κόμματα μόλις κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, είχαν ζητήσει περαιτέρω χρόνο, για να μελετήσουν τις προτεινόμενες αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

Η Βουλεύτρια των Οικολόγων χαιρέτισε χθες, μέσω του προσωπικού λογαριασμού της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για ποινικοποίηση των θεραπειών μεταστροφής. 

Την ανάρτησή της αναδημοσίευσε σήμερα αυτούσια ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους.

Χρησιμοποιώντας παλαιότερη δήλωση της κυρίας Ατταλίδου, ότι συχνά δέχεται απειλητικά μηνύματα για τις θέσεις της, μεταξύ των οποίων εναντίον της ζωής της και ότι θα της στείλουν τρεις μαύρους, έγραψε στη λεζάντα:

σαδσαδσα


Το χυδαίο σχόλιο του ανεξάρτητου βουλευτή, προκάλεσε τσουνάμι αντιδράσεων, με κόμματα, βουλευτές και οργανώσεις να καταδικάζουν μετά βδελυγμίας.

Κίνημα Οικολόγων 

«Ο συγκεκριμένος Βουλευτής συμπεριφέρεται επανειλημμένα με απαράδεκτο και κυρίως αντιθεσμικό τρόπο. Η έλλειψη σεβασμού που επιδεικνύει μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων προς οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, θα πρέπει να προβληματίσει το σώμα της Βουλής, καθώς τέτοιες συμπεριφορές προσβάλλουν τον ίδιο τον θεσμό»

ΔΗΣΥ

«Ο κ. Θεμιστοκλέους οφείλει επιτέλους να κατανοήσει ότι με τις συνεχείς σεξιστικές, προσβλητικές και υποτιμητικές αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πέραν της προσωπικής προσβολής, υποβιβάζει και το επίπεδο της πολιτικής ζωής»

Στέφανος Στεφάνου – ΓΓ ΑΚΕΛ 

ΔΗΚΟ

«Ο κύριος Θεμιστοκλέους με την απαράδεκτη ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιδεικνύει για ακόμη μια φορά αντιδεοντολογική και προσβλητική συμπεριφορά απέναντι σε συναδέλφους του».

Τζόζη Χριστοδούλου- Επίτροπος Ισότητας Φύλων 

«Η ρητορική μίσους και οι σεξιστικές συμπεριφορές δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική χώρα»

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, Δημήτρης Δημητρίου, ζητά με επιστολή του προς την Πρόεδρο της Βουλής, να κινηθούν οι διαδικασίες απομάκρυνσης του Ανδρέα Θεμιστοκλέους από την συγκεκριμένη επιτροπή. 

Δημήτρης Δημητρίου- Πρόεδρος Επιτροπής Θεσμών 

«Συμπεριφορές όπως του κ. Θεμιστοκλέους, που μόνο προσβάλλουν το έργο της Επιτροπής και την ίδια την Βουλή, δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές. Ως βουλευτές οφείλουμε πρώτοι να είμαστε παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή».

Υπενθυμίζεται πως ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους, τον οποίο εκδίωξε το ΕΛΑΜ από την κοινοβουλευτική του ομάδα, μετά τις δύο προηγούμενες καταγγελίες που δέχθηκε ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας, είχε βιώσει και το 2016 ακριβώς την ίδια διαδικασία, άρσης, δηλαδή, της ασυλίας του ως βουλευτού, από το Ανώτατο Δικαστήριο, και ποινικής δίωξής του, τότε για τροχαίες παραβάσεις.