Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κηυγ

Αναρτήσεις παιχτών της Ομόνοιας κατά της Αστυνομίας κάνουν το γύρο του διαδικτύου από χθες βράδυ. Σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου τοποθετήθηκε για το συμβάν, τοποθέτηση που διαψέυδει με ανακοίνωση της η Ομόνοια.

Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι, την ώρα που αποχωρούσαν οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας με το ανοικτό λεωφορείο, όπου πανηγύριζαν στην περιοχή του Σωματείου της ομάδας, υπήρξαν κάποια επεισόδια και οι Αστυνομικοί αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων, τα οποία έφτασαν και στο λεωφορείο με τους παίχτες. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα είχαν προσωπική εμπειρία από τη χρήση των δρακρυγόνων και την δημοσιοποίησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το συμβάν καταγράφηκε μετά την νίκη της Ομόνοιας επί της ΑΕΛ με 1-0 στο ΓΣΠ και την κατάκτηση του 16ου κυπέλλου στην ιστορία της Ομόνοιας.

Κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας προέβησαν σε αναρτήσεις εναντίον της Αστυνομίας και των όσων έγιναν.

Δείτε τις αναρτήσεις των ποδοσφαιριστών:

 

ΙΘΥ

 

Ι7
ΚΘΓ
ΗΥ

Η θέση της Αστυνομίας

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, είπε ότι, «ήταν εκτός προγράμματος, ζητήθηκε από την επίσημη Ομόνοια όπως συνοδεύσουμε το συγκεκριμένο λεωφορείο με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας για να μεταβούν στην Οδό Παπανικολή».

Συμπλήρωσε πως, «ανταποκριθήκαν παρά το γεγονός ότι δεν ήταν στο πρόγραμμα μας και όταν θα έφευγε το λεωφορείο από τους πανηγυρισμούς ακολούθησαν λανθασμένη διαδρομή η οποία απέφευγε η Αστυνομία για να μην υπάρξουν τυχών προβλήματα.

Συγκεκριμένα είπε ότι, «κατευθύνθηκαν προς το οίκημα του ΑΠΟΕΛ, και όταν οι οπαδοί της Ομόνοιας είδαν τα μέλη της Αστυνομίας άρχισαν πετροπόλεμο και έριχναν φωτοβολίδες με πυροβόλα όπλα εναντίον των μελών μας».

Έγινε μερική χρήση δακρυγόνων ουσιών και φαίνεται ότι εφόσον τα δακρυγόνα είναι αέρια και ανάλογα με τη φορά του αέρα μετακινούνται, επηρεάστηκαν και οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν στο ανοιχτό λεωφορείο.