Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΛΟΑΤΚΙ

Με τροπολογία των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΛΑΜ ΔΗΠΑ και ενδεχομένως της ΕΔΕΚ, στην πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΑΚΕΛ, οδηγείται στην Ολομέλεια της Βουλής προς έγκριση η απαγόρευση κάθε μορφής θεραπείας μεταστροφής ομοφυλόφιλων ή άλλων ατόμων, για τις σεξουαλικές τους επιλογές.

Μάλιστα, όπως δήλωσε χθες (24/05) ο Πρόεδρος της επιτροπής Νομικών, συμφωνεί και η Εκκλησία της Κύπρου, με την τροπολογία για την τήρηση του άρθρου 18 του Συντάγματος και του άρθρου 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Νίκο Τορναρίτη, «δεν παρεμβαίνει καθόλου, μα καθόλου, στα Ιερά Μυστήρια είτε της Ορθοδοξίας, είτε της οποιασδήποτε άλλης θρησκείας. Δεν έχει καμία σχέση αυτό που ψηφίζουμε με αυτά όλα που γράφονται και δυστυχώς και με λύπη το λέω, παραπληροφορούν».

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Πασιουρτίδης ξεκαθάρισε ότι θα απαγορεύονται και οι εξορκισμοί.

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «με το κείμενο συμφώνησαν όλοι οι σύνδεσμοι: ψυχολόγων, ψυχοθεραπευτών και όλη η ιατρική κοινότητα. Το να πηγαίνει να εξομολογηθεί οποιοσδήποτε που δικαιούται φυσικά και δεν θεωρείται «θεραπεία μεταστροφής».

Το ΑΚΕΛ θα εξετάσει την τροπολογία των άλλων κομμάτων, κατέληξε ο κύριος Πασιουρτίδης.