Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σαδσαδδσαδσα

Νύκτα έντασης και επεισοδίων στη Λεμεσό μετά το τέλος του τελικού κυπέλλου, με τραυματισμό αστυνομικού, φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και πετροπόλεμο. Άνοιξε ήδη ο χορός των συλλήψεων.

Τα παρατράγουδα ωστόσο ξεκίνησαν από νωρίς, καθώς η Αστυνομία προχώρησε σε έξι συλλήψεις πριν την έναρξη του τελικού κυπέλλου μεταξύ Ομόνοιας και ΑΕΛ.  Πίσω από τη νότια κερκίδα μάλιστα του ΓΣΠ, εντοπίστηκε από μέλη της Αστυνομίας και παραλήφθηκε, μία τσάντα εντός της οποίας υπήρχαν τέσσερις βόμβες μολότοφ, ένα πτυσσόμενο ρόπαλο, μία κουκούλα και δύο ζεύγη γάντια.

σαδ
σαδ

Στο «μέτωπο» της Λεμεσού, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα επεισόδια άρχισαν λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ όταν οπαδοί της ΑΕΛ που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι κοντά στο οίκημα του συνδέσμου φιλάθλων της λεμεσιανής ομάδας, φέρονται να επιτέθηκαν στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην περιοχή, ρίχνοντας τους μολότοφ, φωτοβολίδες πέτρες, κροτίδες και άλλα αντικείμενα.

Έβαλαν επίσης φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και έκαψαν ένα αυτοκίνητο που βρισκόταν σταθμευμένο στην περιοχή και έγινε χρήση δακρυγόνων από τους αστυνομικούς. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας αστυνομικός στο πόδι, ο οποίος διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο Λεμεσού και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Πάφου, όπου έτυχε των πρώτων βοηθειών και απολύθηκε.

Κατά την επιχείρηση της Αστυνομίας για καταστολή των επεισοδίων, μέλη της Αστυνομίας, συνέλαβαν 16χρονο, για το αυτόφωρο αδίκημα της επίθεσης εναντίον αστυνομικού. Ο 16χρονος, ο οποίος είχε καλυμμένο το πρόσωπό του με κουκούλα, επέβαινε σε μοτοποδήλατο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχε καταγγελθεί ως κλοπιμαίο, από τις 9 Μαΐου 2023.

Επίσης, στην περιοχή του πιο πάνω επεισοδίου, μέλη της Αστυνομίας, ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρία πρόσωπα. Εντός του οχήματος εντοπίστηκαν 254 κυνηγετικά φυσίγγια, με αποτέλεσμα ο 25χρονος οδηγός του οχήματος, να συλληφθεί για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών. Οι τρεις επιβάτες του οχήματος ανακρίθηκαν σχετικά και με τα επεισόδια, ενώ η συμμετοχή τους σε αυτά διερευνάται.

Επεισόδια σημειώθηκαν και τα ξημερώματα στην Λευκωσία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στη 01:00, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών στη Λευκωσία, ομάδα οπαδών επιτέθηκε εναντίον αντιοχλαγωγικής ομάδας της Αστυνομίας, ρίχνοντας πέτρες εναντίον των αστυνομικών. Το επεισόδιο έληξε άμεσα, με την επέμβαση του αντιοχλαγωγικού οχήματος της Αστυνομίας.

Οργισμένη αντίδραση «Ισότητας»

Ανακοίνωση σε έντονο και καυστικό ύφος εξ’ αφορμής των νέων επεισοδίων εξέδωσε ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος «Ισότητα», τονίζοντας πως «πλέον η δουλειά μας έγινε κορώνα γράμματα για τη ζωή μας».

Καταγγέλλουν παράλληλα «απόπειρες φόνου», καθώς εναντίον των Αστυνομικών χρησιμοποιήθηκαν πιστόλια, φωτοβολίες και μολότοφ, τονίζοντας πως επιβάλλεται να καταπολεμηθεί επιτέλους ο οργανωμένος χουλιγκανισμός.