Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κυγ

Αντιμέτωπη με την πλειοψηφούσα αντιπολίτευση εντός Βουλής για πρώτη φορά η κυβέρνηση, που βλέπει τις προτάσεις και τα νομοσχέδια της να προσκρούουν σε τείχος.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την κυβέρνηση, ήταν η χθεσινή συζήτηση στην Επιτροπή Εμπορίου  για το e-kalathi και οι ενστάσεις επί ενστάσεων που προέβαλαν ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και Οικολόγοι, όπως και η απόρριψη του διορισμού της Μαρίας Κουρούπη ως μέλους στην Εθνική Αρχή Παιγνίων και Εποπτείας Καζίνο, με το Προεδρικό να αφήνει εμμέσως αιχμές, για στείρα αντιπολίτευση και σύμπραξη ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.

Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης – Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

«Τα οποιαδήποτε προσκόμματα μπαίνουν σε κάποια έργα που έχουν ανακοινωθεί, κάποια έργα που είχαν τροχιοδρομηθεί από προηγουμένως, τότε ναι, μόνο προβληματισμό και έκπληξη μπορεί να μας προκαλέσει αυτό. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι κατά πόσο όλοι μας έχουμε μια συνέπεια, είμαστε εποικοδομητικοί, νηφάλιοι και ωφέλιμοι»

Είχε προηγηθεί η άρνηση των βουλευτών της Επιτροπής Οικονομικών να αποδεσμεύσουν συνολικά 1851 νέες θέσεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, θέτοντας ζητήματα δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Μάκης Κεραυνός – Υπουργός Οικονομικών

«Αυτές οι θέσεις είναι ήδη εγκεκριμένες μέσα στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης. Δεν θα επιβαρυνθεί επιπρόσθετα ο προϋπολογισμός. Ξαφνιάζομαι κι εγώ γιατί ξαφνιάζονται γιατί αυτές οι θέσεις ήταν σε προϋπολογισμό που πέρασε από την Βουλή.»

Μάλιστα ο ΥΠΟΙΚ, απάντησε αιχμηρά και στις επικρίσεις που η κυβέρνηση δέχεται για την διαχείριση των δημόσιων οικονομικών, και την χαρακτηριστική ατάκα Αβέρωφ Νεοφύτου, ότι τρώνε από τα έτοιμα.

Μάκης Κεραυνός – Υπουργός Οικονομικών

«Να μην ανησυχούν γιατί βρήκαμε πολλά έτοιμα για τα οποία θα πρέπει να πληρώσουμε πολλά χρήματα. Πόσα θα πληρώσει η κυβέρνηση, αν παραστεί ανάγκη σε σχέση με τις λύσεις που δόθηκαν για τον Συνεργατισμό. Επομένως ναι, να λέμε ότι τρώμε από τα έτοιμα, αλλά είναι καλά να ξέρουμε και να λέμε πόσα δίνουμε για τις έτοιμες ανάγκες και τρύπες που υπάρχουν. Να μιλήσω για το Σχέδιο Ακάμα, την ΆΤΑ, που την άφησαν στα χέρια της νέας κυβέρνησης;»

Η Πινδάρου, σήκωσε το γάντι και απάντησε τόσο για την δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης, όσο και για τις αιχμές περί ΔΗΣΑΚΕΛ, ενώ έντονη ήταν και η αντίδραση της Εζεκία Παπαιωάννου.

Μάριος Πελεκάνος – Αντιπρόεδρος ΔΗΣΥ

«Είναι με ανησυχία που παρακολουθούμε τελευταίως την κυβέρνηση να εξαγγέλλει συνεχώς μέτρα προς την κατεύθυνση της αύξησης των ανελαστικών δαπανών. Θα πρέπει το δημοσιονομικό πλεόνασμα που παραδώσαμε να χρησιμοποιηθεί ως η ασπίδα προστασίας του συνόλου της κοινωνίας μας.»

Ονούφριος Κουλλα – Εκπρόσωπος Τύπου ΔΗΣΥ

«Η προσπάθεια από την κυβέρνηση για συνταύτιση του Δημοκρατικού Συναγερμού με το ΑΚΕΛ είναι τουλάχιστον ένας άκομψος τακτικισμός»

ΑΚΕΛ

«Δεν είναι το ΑΚΕΛ το εμπόδιο στην προώθηση οποιουδήποτε μέτρου που θ’ ανακουφίσει την πλειοψηφία της κοινωνίας από τη μάστιγα της ακρίβειας. Είναι η ίδια η κυβέρνηση που βάζει εμπόδια στον εαυτό της με την απουσία διαβούλευσης και την επιμονή σε αποφάσεις και πολιτικές που γνωρίζει εκ των προτέρων ότι απορρίπτονται από τα εμπλεκόμενα μέρη και την πλειοψηφία της Βουλής».

Παράπονα εκφράζει  το προεδρικό και για την ενέργεια της Πινδάρου να εγείρει θέμα στο ΕΛΚ  για τη συμμετοχή των Υπουργών της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη στις άτυπες συναντήσεις του ΕΛΚ.  Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο και συζητήθηκε έντονα στην Πινδάρου μετά την παρουσία του ΥΠΕΞ Κωνσταντίνου Κόμπου πριν από 2 ημέρες σε άτυπη συνάντηση με ομολόγους του που ανήκουν στο ΕΛΚ.