Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Νίκος Αναστασιάδης Ανδρέας Παπαχαραλάμπους

Με πολυσέλιδη επιστολή που απέστειλε στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, απορρίπτει κατηγορηματικά τις καταγγελίες του Ανδρέα Παπαχαραλάμπους.

Ο τέως Πρόεδρος χαιρετίζει την πρωτοβουλία των βουλευτών του ΑΚΕΛ για διερεύνηση των ετεροχρονισμένων και επί σκοπού, ψευδών ισχυρισμών, του Αντρέα Παπαχαραλάμπους, όπως επί λέξει αναφέρει, και επισυνάπτει σωρεία υβριστικών άρθρων του καταγγέλλοντα, τα οποία δημοσίευσε σε ημερήσια εφημερίδα αφού υποχρεώθηκε σε παραίτηση, και τα οποία, κατά τον Νίκο Αναστασιάδη, αποκαλύπτουν τα κίνητρα του.

Αφού τον κατηγορεί για ασύγγνωστη επιπολαιότητα και ύβρεις, ο Νίκος Αναστασιάδης περνά στην αντεπίθεση, επισυνάπτοντας επιστολή του Αντρέα Παπαχαραλάμπους με την οποία είχε απολογηθεί προς τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την επιστολή που επισύναψε ο Νίκος Αναστασιάδης, ημερομηνίας 07/12/2020: «Δεν είχα ποτέ σκοπό να σας αποδώσω το οτιδήποτε. Δεν πίστεψα ούτε πιστεύω ότι έχετε το οποιοδήποτε μερίδιο σε λάθη ή παραλείψεις των σωματείων ή σε διαπλοκή με τον οποιονδήποτε παράγοντα».

«…αν το οποιοδήποτε γραφόμενο μου σε στιγμές συναισθηματικής φόρτισης σας στεναχώρησε και σας έθιξε…… πραγματικά απολογούμαι.

«Για ό,τι δεν αποδόθηκε σωστά στην επιστολή μου με ημερομηνία 25/11/2020 πραγματικά απολογούμαι.»

Ο Αντρέας Παπαχαραλάμπους επέμεινε στα περί τηλεφωνικής παρέμβασης του τότε προέδρου της Δημοκρατίας.

Δήλωσε ότι: «Με ρώτησε για το παιγνίδι Καρμιώτισσα – Απόλλωνα... Του απάντησα, πως η Καρμιώτισσα βρίσκεται πίσω από πολλές καταγγελίες και κόκκινους φακέλους, και τότε ο κ. Αναστασιάδης μου είπε, τι φταίει για αυτό ο Απόλλωνας. Και μου υπέδειξε να αφήσουν αυτά τα μικροπράγματα και να ασχοληθούμε με κάτι σοβαρό».

Και στη συνέχεια κλήθηκε να σχολιάσει γιατί δεν προέβη νωρίτερα στην αποκάλυψη για παρέμβαση του τέως Προέδρου στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Δεν ανέφερα τίποτα προηγουμένως, αφού δεν επρόκειτο να αρθεί η ασυλία του Νίκου Αναστασιάδη. Έχω 17 επιστολές από άτομα τα οποία στηρίζουν τις θέσεις μου

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ερευνών Λειτουργός της Επιτροπής, Χάρης Σαββίδης, τόνισε ενώπιον της επιτροπής Θεσμών, πως ο κόκκινος φάκελος που εστάλη από την UEFA για τον φιλικό αγώνα, αφορούσε αποκλειστικά, όπως και η διερεύνηση, την ομάδα της Καρμιώτισσας.

«Ο Απόλλων δεν είχε καμία σχέση, ήταν αθώος», τόνισε χαρακτηριστικά.