Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ομο βανδα

Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησε την Τετάρτη η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς σε περιουσία, μεταξύ άλλων και στο οίκημα του σωματείου της Ομόνοιας, και παράνομης συνάθροισης. Οι τέσσερις ύποπτοι τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση δυνάμει δικαστικών διαταγμάτων.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της, προηγήθηκε πληροφορία λίγο μετά τα μεσάνυκτα, για ομάδα 30 περίπου προσώπων που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες και προκαλούσαν ζημιές γράφοντας με σπρέι σε τοίχους κτιρίων και υποστατικών στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με Εκπρόσωπο του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, περίπου την ίδια ώρα, λήφθηκε και δεύτερη καταγγελία για αναγραφή υβριστικών συνθημάτων από αγνώστους στο υποστατικό της Ομόνοιας στη Λευκωσία.

Διερευνώντας την πρώτη καταγγελία, η Αστυνομία εντόπισε αριθμό συγκεντρωμένων ατόμων και μετά τις έρευνές της προέβηκε στη σύλληψη δύο ατόμων, για τους οποίους φαίνεται να προέκυψαν στοιχεία και για το οίκημα της Ομόνοιας, για το οποίο έγινε η δεύτερη καταγγελία.

Αφού διευρύνθηκαν οι έρευνες της Αστυνομίας, μετά και τη δεύτερη καταγγελία, εντοπίστηκαν και συνελήφθηκαν ακόμα δύο άτομα, σε διαφορετικά σημεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, τα τέσσερα πρόσωπα, ηλικίας από 20, 21, 23, και 26 ετών, συνελήφθησαν στη βάση δικαστικών ενταλμάτων, μετά τον εντοπισμό τους, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων. Τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση δυνάμει δικαστικών διαταγμάτων.

«Για όλους διερευνούμε πρόκληση ζημιών με γκράφιτι σε κτίρια, μεταξύ άλλων και της Ομόνοιας», ανέφερε ο Εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Ο Κεντρικός Αστυνομικός Σταθμός Λευκωσίας, σε συνεργασία και με το ΤΑΕ Λευκωσίας, συνεχίζει τις εξετάσεις.