Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ger

Συνεχίζεται ο αναβρασμός που προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση της εκκλησίας της Κύπρου σχετικά με τις θεραπείες μεταστροφής με την Κοινότητα Accept Loati Κύπρου να μπαίνει στην αντεπίθεση

Υπενθυμίζεται ότι η εκκλησία επισήμανε ότι το φύλο προσδιορίζεται από τη φυσιολογία του ανθρωπίνου σώματος, και δεν αποτελεί στοιχείο επιλογής. Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου άναψε φωτιές στην Κοινότητα Accept Loati Κύπρου η οποία έσπευσε με δική της ανακοίνωση της να αναφέρει ότι «διαφαίνεται ξεκάθαρα η έμμεση παραδοχή της Εκκλησίας ότι διαπράττει βασανιστήρια στο πρόσχημα της σωτηρίας του ανθρώπου».

Με φόντο τη νέα αντιπαράθεση μίλησαν στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο Πρόεδρος της Accept Loati Κύπρου, Νικόλας Τρύφων και η  Θεολόγος – Κανονολόγος Αρετή Δημοσθένους.

«Πολλά τα θύματα των ψευδοθεραπειών - Η εκκλησία καταστρέφει κόσμο»

«Καταδικάζουμε αυτή την κακή πρακτική του να προσπαθεί κάποιος ιερέας να αλλάξει το σεξουαλικό προσανατολισμό ενός ατόμου», τόνισε ο κ. Τρύφων.

Όπως επισήμανε η χθεσινή ανακοίνωση της εκκλησίας «είναι δυστυχώς ακόμα μια προσπάθεια της με μια παραδοσιακή δικαιολογία να δικαιολογήσει αυτές τις πράξεις τις οποίες θεωρεί ότι σώζει ζωές.».

Τόνισε την ίδια ώρα ότι το μόνο που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια η εκκλησία με αυτές τις πρακτικές της είναι να καταστρέψει κόσμο, όπως είπε υπάρχουν πάρα πολλά θύματα αυτών των ψευδοθεραπειών μεταστροφής.  «Η εκκλησία η ίδια θα έπρεπε να καταγγείλει τους ιερείς που κακώς κάνουν αυτές τις πρακτικές», επισήμανε.

Το γεγονός ότι αυτή η ανακοίνωση της εκκλησίας εκδόθηκε παραμονές της Ολομέλειας της Βουλής όπου το θέμα θα τεθεί ενώπιον των βουλευτών έχει ως στόχο να επηρεάσει τους βουλευτές υποστήριξε ο κ. Τρύφων.

«Είναι μια παρανοϊκή δήλωση που μόνο σκοπό έχει να επηρεάσει τους Βουλευτές να υποστηρίξουν μια θέση που καταστρέφει ζωές», είπε.

Την ίδια ώρα κάλεσε την εκκλησία να είναι ιδιαίτερα προσεχτική  με το τι λέει και τι εκδίδει καθώς υπάρχει κόσμος που επηρεάζεται.

«Έχω βαρεθεί να ακούω την εκκλησία να κάνει το θύμα αυτής της κατάστασης», είπε καταλήγοντας ο κ. Τρύφων.

«Να γίνονται καταγγελίες αν υπάρχουν ιερείς που θυματοποιούν ανθρώπους»

Εάν υπάρχουν ιερείς που θυματοποιούν ανθρώπους τότε θα έπρεπε να γίνονται καταγγελίες για να διερευνηθεί το θέμα απάντησε η κ. Δημοσθένους στις δηλώσεις του κ. Τρύφων.

Την ίδια ώρα η κ. Δημοσθένους εξήγησε ότι «θα πρέπει να υπάρχει μια ισότιμη κατανομή της συμβουλευτικής με ένα τρόπο ώστε να μην θυματοποιούνται άνθρωποι χωρίς να φταίνε», ενώ όπως ανέφερε εκείνο που χρειάζεται είναι περισσότερη επεξήγηση του υφιστάμενου νομοσχεδίου.

«Στο νομοσχέδιο στο άρθρο 233Β παράγραφος 1 αναφέρει χαρακτηριστικά ότι εάν οι συμβουλές παρέχονται σε ανήλικο με σκοπό τη μεταβολή του φύλου του είναι ποινικό αδίκημα», επισήμανε η κ. Δημοσθένους εγείροντας παράλληλα τα ερωτήματα:  «Ποιος καθορίζει τη δυνατότητα επιλογής και από ποιο έτος σε ανήλικα παιδιά τα οποία μπορεί να μπλέξουν σε κάποιες καταστάσεις οι οποίες οδηγούν σε παιδεραστία κτλ.;  Δεν είναι πάντα το θέμα η ελευθερί,α είναι και το θέμα ελευθερία, αλλά οι γονικές συμβουλές απαγορεύονται ; εδώ θεωρώ ότι χρειάζεται περισσότερη επεξήγηση στο νομοσχέδιο», σημείωσε.

Την ίδια ώρα κάλεσε τους Βουλευτές που θα εξετάσουν το εν λόγω ζήτημα να δουν πιο επισταμένα αυτό το νομοσχέδιο, να δουν πραγματικά ποιοι θυματοποιούνται, να δουν την ελευθερία έκφρασης, να δουν τη γονική συμβουλευτική, της παρεμβάσεις που μπορεί να υπάρξουν και να δημιουργηθούν ασφαλείς δικλίδες ώστε να μην κινδυνεύουν οι ιερείς ούτε οι γονείς ούτε οι σύμβουλοι.

«Αν κάποιοι θέλουν τέτοιες συμβουλές από πνευματικούς τότε θα πηγαίνουν με μάρτυρες και ενυπόγραφα ότι δεν θα καταγγείλουν τον ιερέα.», σημείωσε η κ. Δημοσθένους καταλήγοντας.