Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γρε

Ο πρίγκιπας Χάρι έχασε την προσφυγή που είχε κάνει με την οποία ζητούσε να γίνει δικαστική επανεξέταση της απόρριψης της δυνατότητας να του επιτραπεί να πληρώνει ιδιωτικά, προκειμένου να έχει αστυνομική προστασία, όποτε βρισκόταν στο Λονδίνο.

Η απόφαση αυτή ελήφθη αφότου οι αρχηγοί της Μητροπολιτικής Αστυνομίας επέμειναν στο δικαστήριο ότι οι αξιωματικοί τους δεν είναι «ενοικιαζόμενα όπλα» για τους πλούσιους και τους διάσημους, υποστηρίζοντας ότι το να επιτραπεί στον Χάρι να πληρώσει για την προστασία των αξιωματικών - δυνητικά ένοπλων - θα δημιουργούσε ένα «απαράδεκτο προηγούμενο».

Ο Δούκας ήθελε να διατηρήσει, όταν βρισκόταν στη Βρετανία, την ένοπλη ομάδα της Βασιλικής και Ειδικής Προστασίας (RASP) που τον προστάτευε όταν ήταν εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Ωστόσο, έχασε αυτή τη δυνατότητα, από τη στιγμή που παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του και έπαψε να είναι «εργαζόμενος βασιλιάς» το 2020.

Η απόφαση για την κατάργηση της δημόσιας χρηματοδότησης ελήφθη από την Εκτελεστική Επιτροπή για την Προστασία των Δικαιωμάτων και των Δημοσίων Προσώπων, γνωστή με το ακρωνύμιο RAVEC, η οποία εγκρίνει την ασφάλεια για τη βασιλική οικογένεια και τους VIP, όπως ο πρωθυπουργός. Αλλά ο πρίγκιπας Χάρι αμφισβήτησε τον τρόπο με τον οποίο ελήφθη αυτή η απόφαση από την Επιτροπή.

Ερωτηθείς σχετικά, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ υποβάθμισε τις ανησυχίες για την ασφάλεια του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, λέγοντας ότι το κυνηγητό τους «δεν είναι στις προτεραιότητές μου».

Πηγή: cnn.gr