Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εξετάσεις

Θετικά αποτιμούν οι εμπλεκόμενοι φορείς την χθεσινή (22/05) πρόταση της Υπουργού Παιδείας για τη νέα μορφή αξιολόγησης των μαθητών, δημιουργώντας ένα ευνοϊκό πλαίσιο ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου ενώπιον της Βουλής.

Γονείς, καθηγητές και μαθητές φιλοξενήθηκαν στο «Μέρα Μεσημέρι», εκφράζοντας την ικανοποίηση τους για τα όσα άκουσαν δια στόματος Αθηνάς Μιχαηλίδου. 

Όπως ανέφεραν μάλιστα, η πρόταση της Υπουργού για την μια κεντρική εξέταση στο τέλος της χρονιάς, η ύλη αυτής για το νέο σχολικό έτος, θα κυμαίνεται περίπου στο 60% της ύλης ολόκληρου του χρόνου.

Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος ανέφερε επ’ αυτού, ότι αυτό το 60% θα αφορά μόνο την ερχόμενη χρονιά,  και εν συνεχεία θα καταβληθεί προσπάθεια περαιτέρω μείωσης του όγκου της εξεταζόμενης ύλης για τα μεταγενέστερα σχολικά έτη. 

Ενώ στα θετικά κατά την Οργάνωση των καθηγητών Μέσης Γενικής, και το ότι θα τεθεί και ανώτατο όριο διαγωνισμάτων, κάτι που απαλείψει τις όποιες παρεξηγήσεις παρατηρούνταν μέχρι και σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της Υπουργού περιλαμβάνει κατάργηση της εξέτασης Ιανουαρίου, ενώ η βαρύτητα στη βαθμολογία της τελικής γραπτής εξέτασης που θα είναι και η κεντρική, ανέρχεται στο 30% ενώ για τα δύο τετράμηνα που παραμένουν για σκοπούς οργάνωσης και διδασκαλίας θα είναι στο 35-35%.

Επόμενο στάδιο η έγκριση από το Υπουργικό της πρότασης της Αθηνάς Μιχαηλίδου. Ακολούθως το νομοσχέδιο θα οδηγηθεί στην Επιτροπή Παιδείας, με τα κόμματα να παίρνουν ουσιαστικά στην τύχη τους το νέο Σύστημα. Αν όλα κυλήσουν ομαλά, τότε η Ολομέλεια του Σώματος θα κληθεί να αποφασίσει το νέο Σύστημα αξιολόγησης, ως αντικατάσταση των Τετραμήνων.

Ακολουθούν οι παρεμβάσεις Γονέων, ΟΕΛΜΕΚ, και ΠΣΕΜ

Λοΐζος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος Οργανωμένων Γονέων Μέσης

Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ

Σταύρος Νικολάου, Ταμίας ΠΣΕΜ