Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Τον Εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών να ενημερώνεται πολύ καλά από τους αξιωματικούς και από την ηγεσία και μετά να προβαίνει σε δηλώσεις, καλεί ο Κοινοτάρχης της Δένειας, Χριστάκης Παναγιώτου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», είπε ότι «θα μπορούσε να ρωτήσει να του δώσουμε το όνομα και αυτούς που έκαναν διερμηνεία εκεί και να μην βγαίνει να λέει ότι παραπληροφορούμε».

Ήρεμη σήμερα η κατάσταση

Όσον αφορά την κατάσταση στη Δένεια σήμερα, ανέφερε πως, είναι ηρεμία, αφού δεν είδαν ούτε ελικόπτερα ούτε οποιαδήποτε τουρκική πρόκληση.

Υπενθυμίζεται ότι, η ειρηνευτική δύναμη, φέρεται να προσέγγισε Ε/κ γεωργούς και να τους πρότεινε να δώσουν την αγροτική γη τους σε Τούρκους επί πληρωμή, ώστε να μην εισέρχονται οι ίδιοι στην περιοχή και να αποφεύγονται τα επεισόδια.

Ο ΑΝΤ1 ήρθε σε επαφή με έναν εκ των γεωργών στον οποίο έγινε η πρόταση, ο οποίος επιβεβαίωσε το περιστατικό, που έλαβε χώρα το Νοέμβριο, όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά και αφού είχαν προηγηθεί αρκετά σοβαρά περιστατικά έντασης στην περιοχή της Νεκρής Ζώνης μεταξύ Ε/κ γεωργών και του κατοχικού στρατού.

«Και τις δύο φορές είχαν διερμηνέα εκεί γιατί δεν ξέρω αγγλικά. Μου έκαναν αυτή την πρόταση, λέγοντάς μου ότι ήταν για την ασφάλειά μου. Φυσικά εγώ αρνήθηκα και τις δύο φορές και αποχώρησα», είπε Ε/κ γεωργός.