Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΑΚΕΛ ΟΚΥπΥ

Παράταση στην περίοδο στήριξης του ΟΚΥπΥ από την κυβέρνηση, η οποία εκπνέει 1η Ιουνίου 2024, ζήτησε από την κυβέρνηση ο ΓΓ του ΑΚΕΛ  Στέφανος Στεφάνου, μετά από συνάντηση που είχε το πρωί με αντιπροσωπεία του ΔΣ και της Διεύθυνσης του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

Όπως δήλωσε ο κ. Στεφάνου, «να ληφθεί υπόψη και η περίοδος της πανδημίας, κατά την οποία τα δημόσια νοσηλευτήρια ήταν ο βασικός άξονας αντιμετώπισης του Covid-19. Αυτή η ιδιαίτερη κατάσταση, είπε, δεν επέτρεψε στα δημόσια νοσοκομεία ν’ αναπτύξουν τον σχεδιασμό στο πλαίσιο της αυτονόμησης.»

Αυτό, υπέδειξε θα πρέπει να συνοδευτεί με έναν οδικό χάρτη εφαρμογής του στρατηγικού σχεδιασμού του ΟΚΥπΥ με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου, «το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να στηρίζει το ΓεΣΥ για ένα ΓεΣΥ όπως έχουμε αποφασίσει, χωρίς να αλλάζει ο χαρακτήρας, η αρχιτεκτονική, η δομή και οι στόχοι του. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις όποιες στρεβλώσεις, προβλήματα κι ελλείψεις που υπάρχουν για ν’ αντιμετωπίσουμε τη βιωσιμότητα τόσο του ΓεΣΥ, όσο του ΟΚΥπΥ και κατ’ επέκταση των δημοσίων νοσηλευτηρίων».

Από την πλευρά του ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ, Κύπρος Σταυρίδης, δήλωσε ότι «είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Έχουμε ανακοινώσει πρόσφατα μια σειρά από δράσεις για το πώς θα βελτιώσουμε άμεσά τα θέματα που υπάρχουν, τόσο για τα ΤΑΕΠ στα νοσοκομεία, όσο και για το ΤΑΕΠ παίδων που έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία ο κ. Στεφάνου».

Ο κ. Στεφάνου έθεσε παράλληλα και το θέμα της διασφάλισης της εργατικής ειρήνης στο χώρο των νοσηλευτηρίων, καθώς και το φαινόμενο της συνεχούς έλευσης εταιρειών, και ταμείων που ενδιαφέρονται, για τη δημιουργία νοσηλευτηρίων στη Κύπρο .