Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Μεμονωμένες βροχές και σκόνη στην ατμόσφαιρα, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού που θα μας συντροφεύσει σήμερα Δευτέρα σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις το βροχερό σκηνικό αναμένεται να μας συντροφεύσει μέχρι την Πέμπτη.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Τρίτη, μη αξιόλογη μεταβολή την Τετάρτη και μικρή άνοδο την Πέμπτη για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Πιο αναλυτικά, σήμερα, ο καιρός θα καταστεί σύντομα κυρίως αίθριος. Από το μεσημέρι και μετά, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα ορεινά και πιθανό μεμονωμένες ελαφρές βροχές στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 και αρχικά παροδικά μέχρι σφοδροί 6 με 7 Μποφόρ, για να καταστούν το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι, 4 και τοπικά στο ανατολικό μισό ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί γενικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 28 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές,κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά μέτριοι 4 και αργότερα ασθενείς 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 17 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά και στο βόρειο μισό του νησιού. Την Πέμπτη, τοπικά αυξημένες νεφώσεις, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές στα ορεινά και πιθανό σε περιοχή του εσωτερικού.