Τηλεόραση Ραδιόφωνο
παραλία Πρωταράς

Δύο εβδομάδες πριν τον κατακλυσμό και το ενδιαφέρον για ολιγοήμερες διακοπές εντός Κύπρου είναι αυξημένο.  

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων Φιλόκυπρο Ρουσουνίδη η πληρότητα των ξενοδοχείων για το τριήμερο 3 με 5 Ιουνίου βρίσκεται ήδη σε υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τον κ. Ρουσουνίδη, «φαίνεται ότι και με την ουσιαστική τουριστική εισροή που έχουμε από το εξωτερικό αλλά και από τον εγχώριο τουρισμό τους συμπατριώτες που θα τιμήσουν την παρουσία στις ξενοδοχειακές μας μονάδες θα υπάρχει έτσι μια πολύ καλοκαιρινή διάθεση και εικόνα που θα υπάρχει στα παραλιακά μέτωπο αλλά κινητικότητα θα υπάρχει και στα ορεινά».

Την τιμητική τους, όπως και κάθε χρόνο, θα έχουν η Λάρνακα, ως η πόλη του κατακλυσμού, η Ελεύθερη Αμμόχωστος, αλλά και η Λεμεσός και η Πάφος.

Με τον Φιλόκυπρο Ρουσουνίδη να σημειώνει πως «οι επαρχίες που βρίσκονται στα παράλια είναι προτιμητέες από τους συμπατριώτες μας. Αρκετή κινητικότητα θα υπάρχει και στα ορεινά στα τουριστικά μας θέρετρα εκεί όπου νομίζω θα κατακλυστούν και αυτά από τους συμπατριώτες μας».

Όσον αφορά στην φετινή τουριστική σεζόν γενικότερα, ο Γενικός  Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ επισήμανε ότι οι μέχρι στιγμής ενδείξεις είναι θετικές.  

Σχολίασε ότι «οι κρατήσεις θα έλεγα κινούνται σε πολύ θετικά επίπεδα, επίπεδα τα οποία μας δίνουν την συγκροτημένη αισιοδοξία ότι θα έχουμε μια καλή τουριστική σεζόν φέτος και σαν πρώτο στόχο έχουμε να κάνΟυμε την τουριστική σεζόν καλύτερη από την περσινή».

Ωστόσο επισήμανε ότι οι ξενοδόχοι κρατάνε μικρό καλάθι αφού οι προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι αρκετές.