Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σδ

Σε φρούριο μετέτρεψε το Κολόσσι η Αστυνομία λόγο του μεγάλου ντέρμπι Απόλλων- ΑΠΟΕΛ. Λιγότερο από δυο ώρες πριν την έναρξη του μεγάλου παιχνιδιού, καταγράφηκαν μάλιστα οι πρώτες εστίες έντασης.

Συγκεκριμένα, οπαδοί του Απόλλωνα προέβησαν σε πετροπόλεμο από απόσταση εναντίον οπαδών του ΑΠΟΕΛ, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να κάνει χρήση του «Αίαντα», ο οποίος επιστρατεύτηκε ειδικά για την σημερινή ημέρα.

Μετά από την καταλυτική παρέμβαση του αντιοχλαγωγικού οχήματος, η κατάσταση φαίνεται να ηρέμησε, ωστόσο άπαντες παραμένουν σε αυξημένη επιφυλακή, τόσο για το πριν, όσο και το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα.

σδ
σδ
σδ

Ωστόσο φαίνεται ότι κάποιοι πήγαν προετοιμασμένοι για «πόλεμο», με τις Αρχές να ξηλώνουν ουσιαστικά τις όποιες προθέσεις είχαν.

Όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού, Μαρίνος Βασιλείου, σε έρευνες των μελών της Αστυνομία τόσο εκτός, όσο και εντός Σταδίου πριν την έναρξη του αγώνα, εντοπίστηκαν στη νότια πλευρά, και συγκεκριμένα σε κρύπτη εντός των ανδρικών αποχωρητηρίων, μια τσάντα ώμου με εννέα (9) φωτοβολίδες χειρός και 53 καπνογόνα.

Όπως ανέφερε ο κ. Βασίλειου αυτά παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, και θα αποσταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.

Ενώ η Αστυνομία προχώρησε παράλληλα σε μια σύλληψη 20χρονου, ο οποίος κατά την είσοδο του στο γήπεδο εντοπίστηκε στην κατοχή του μικροποσότητα ναρκωτικών.

Αυτός συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα.

Ενίσχυση από όλες τις Υπηρεσίες

Η γιγαντιαία επιχείρηση αξιολογήθηκε και χθες και σε αυτή μπήκαν μέλη της αστυνομίας από όλες σχεδόν τις υπηρεσίες.

Ενώ επιστρατεύθηκε και η τεχνολογία αφού στο κέντρο κρίσεως στην ΑΔΕ Λεμεσού θέλουν αν έχουν πλήρη εικόνα τόσο στις διαδρομές των οπαδών άλλα και στους γύρο χώρους του σταδίου.  

Μέλη της ομάδας «Ζ» και του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου θα ελέγχουν δρόμους, παρακαμπτήριους, αερογέφυρες και παραπλήσιους δρόμους. Ενώ εκτός από τα μέλη της Αστυνομίας στο στάδιο βρίσκονται και 120 επιτηρητές.