Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Την καμπάνα ζωής χάρισε σε μία συγκινητική εκδήλωση στην είσοδο του Μακάρειου Νοσοκομείου ο Νεόφυτος Νεοφύτου ο οποίος κατάφερε να βγει νικητής δύο φορές από τη μάχη με τη λευχαιμία.

Όπως εξιστορεί πέρασε για πρώτη φορά την πόρτα του Μακάρειου Νοσοκομείου πριν από τριάντα χρόνια ακριβώς. Στις 19 Μαΐου 1993.  Όπως έχει αναφέρει  «Για εννιά μίση ολόκληρα χρόνια μπαινοέβγαινα σχεδόν καθημερινά στο  παιδογκολογικό και στο Μακάρειο. Σε ηλικία έντεκα χρονών το 1993 και στα 14 μου χρόνια το 96 διαγνωστικά και τις δύο φορές με λευχαιμία».

Τριάντα χρόνια μετά επέστρεψε και έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας προς όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Παιδογκολογική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου. «Η ελπίδα υπάρχει. Ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί. Τριάντα χρόνια είμαι εδώ. Είμαι καλά. Για μένα τα παιδιά είναι κάθε ημέρα νικητές, για αυτό και το μήνυμα που έχω γράψει στις καμπάνες, κάθε ημέρα είναι και μια νίκη».

 

1

Το κάθε παιδί που δίδει μάχη, έχει από σήμερα συμπαραστάτη μια συμβολική καμπάνα, την οποία θα κτυπήσει όταν θα βγει νικητής από το Μακάρειο Νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε και ο Ιατρικός Διευθυντής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Χρίστος Μηνά, «Εννέα χρόνια κράτηση η μάχη του Νεόφυτου με τον καρκίνο  ... με νίκες, με πτώσεις αλλά πάντα όρθιος μετά από εννέα χρόνια εξήλθε νικητής και κτύπησε το καμπανάκι». Ένω σε αναφορές ο Διευθυντής του Παιδοογκολογικού Τμήματος του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ. Λοϊζος Λοϊζου επισήμανε ότι «Είναι ένας και αυτός από τα άλλα 800 περίπου παιδιά στην Κύπρο τα οποία έχουν νικήσει τον καρκίνο τα τελευταία 33 χρόνια. Όλοι οι γιατροί γιατί δεν είναι ένας έχουμε καταφέρει να επιτυγχάνουμε ίαση πέραν του 80% για όλα τα παιδιά μαζί». 

Ο κ. Νεοφύτου παρέδωσε επίσης τιμητικές πλακέτες στον τέως και νυν διευθυντές του Παιδοογκολογικού καθώς και στο νοσηλευτικό προσωπικό του Μακάρειου Νοσοκομείου.