Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κθυ

Χαλάει ξανά ο καιρός αφού από καλοκαιρινό σκηνικό και τις εξορμήσεις στη θάλασσα επιστρέφουμε σε χειμωνιάτικο με βροχές και χαλάζι.

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές στα δυτικά, ενώ κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα ορεινά, περιοχές του εσωτερικού, στα νοτιοανατολικά και ανατολικά. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, αρχικά, αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές στα δυτικά, ενώ κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα ορεινά, περιοχές του εσωτερικού, στα νοτιοανατολικά και ανατολικά. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, σταδιακά μέτριοι 4 και τοπικά ισχυροί 5 Μποφόρ και στα νότια και τοπικά στα ανατολικά παράλια, παροδικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά το απόγευμα στα νότια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, που πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί στα ανατολικά και αργότερα στα νότια παράλια, ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και περιοχές του εσωτερικού και βόρεια.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα ορεινά.

Τη Δευτέρα, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, ενώ στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο, ενώ μέχρι την Δευτέρα αναμένεται να σημειώσει σταδιακά άνοδο, για κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.