Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Σε πύρινο κλοιό βρίσκονταν από το μεσημέρι οι κοινότητες  Χοιροκοιτίας, Βάβλας και Τόχνης, με την τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά που είχε ξέσπασε να τίθεται πλέον υπό έλεγχο. Στην περιοχή βρίσκονταν κατά τη διάρκεια ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης οι οποίες έδωσαν πραγματική μάχη με τις φλόγες για να μην κινδυνέψουν οικίες και υποστατικά, ενώ προληπτικά εκκενώθηκαν εξοχικές κατοικίες παρά της Χοιροκοιτία.

Όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο Ανδρέας Κεττής, Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, «Στις 7μιση ελέγξαμε πλήρως την πυρκαγιά. Σίγουρα με την συμβολή όλων των ομάδων καταφέραμε να ελέγξουμε ευκολότερα την φωτιά.» Μεταξύ άλλων έκανε λόγο και για την τελική αποτίμηση του καμένου εδάφους η οποία είναι περίπου στο 1 τετραγωνικό χιλιόμετρο. «Παρά το γεγονός ότι μας δυσκόλεψαν αρκετά οι άνεμοι, καταφέραμε να περιορίσουμε την πυρκαγιά». Σύμφωνα με τα λεγόμενά του δεν καταγράφηκαν μέχρι στιγμής ζημιές, αλλά θα γίνει έλεγχος και πάλι αύριο το πρωί.

Σε ερώτηση για το που οφείλεται η πυρκαγιά ο κ. Κεττής έκανε λόγο για ανθρώπινο παράγοντα και πιο συγκεκριμένα για πιθανότατα ανθρώπινη αμέλεια.

Κοινοτάρχης Χοιροκοιτίας, Ελένη Θεοχάρους:

Οι καταστροφές είναι τεράστιες για το φυσικό περιβάλλον αλλά και για τον ίδιο τον άνθρωπο

 

 

1
1

Με δηλώσεις στον ΑΝΤ1 ο Υπουργός Γεωργίας, Πέτρος Ξενοφώντος επισήμανε ότι τόσο στο επιχειρησιακό όσο και στο διοικητικό μέρος, όλες οι συνεργαζόμενες δυνάμεις λειτούργησαν άψογα υπό τις συνθήκες μιας τόσο δύσκολης πυρκαγιάς, ενώ συμπλήρωσε λέγοντας ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας στο χώρο θα παραμείνουν όλες οι αρμόδιες δυνάμεις για κάποιες ενεργές εστίες που υπάρχουν ακόμη αλλά και για κάθε πιθανό ενδεχόμενο.

Στην δύσκολη κατάσταση που επικρατούσε από το μεσημέρι αναφέρθηκε και ο Αναπληρωτής Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Δημήτρης Κατσίφλης ο οποίος σε δηλώσεις του επισήμανε για ακόμη μια φορά ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε να αντιμετωπίσει μια δύσκολή πυρκαγιά, ωστόσο τα κατάφερε παρά τους συνεχιζόμενους σφοδρούς ανέμους.

Αναπληρωτής Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

Υπήρχε πλήρης συνεργασία για την επιτυχημένη κατάσβεση της φωτιάς