Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά που ξέσπασε στην επαρχία Λεμεσού, στο  τρίγωνο των Κοινοτήτων Χοιροκοιτίας– Βάβλας – Τόχνη το μεσημέρι της Τετάρτης. Προληπτικά έχουν εκκενωθεί εξοχικές κατοικίες οι οποίες προς το παρόν δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Τμήμα Δασών, η Υπηρεσία Θήρας και δυνάμεις της ΕΜΑΚ επιχειρούν με εναέρια μέσα, πυροσβεστικά οχήματα και μπουλτόζες, δίνοντας σκληρή μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Ωστόσο όπως έχει αναφέρει πριν από λίγο ο κοιτοχάρχης Τόχνης, η κατάσταση τώρα είναι καλύτερη μιας και κόπασαν οι άνεμοι. 

Λόγω της πυρκαγιάς ο δρόμος από Χοιροκοιτία προς Βάβλα που οδηγεί στην ορεινή Λαρνακας, έκλεισε.

Ο κοινοτάρχης Τόχνης Παντελής Χαραλάμπους σε δηλώσεις του ανέφερε πως η φωτιά ξεκίνησε από την Τόχνη και επεκτάθηκε προς τη Χοιροκοιτία λόγω του ότι στην περιοχή επικρατούσε εκείνη την ώρα σφοδροί άνεμοι. «Είναι καλύτερη η κατάσταση τώρα, κόπασαν οι άνεμοι», δήλωσε ενώ σημείωσε ότι «έγινε μια πολύ μεγάλη κινητοποίηση είναι εδώ η Πυροσβεστική και το Τμήμα Δασών, όλα τα τμήματα ήταν εδώ και έγκαιρα».  Όπως δήλωσε, «προλάβαμε, θεωρώ ότι είναι υπό έλεγχο η φωτιά».

Κοινοτάρχης Τόχνης:

Εκ πρώτης φαίνεται η φωτιά να ήταν κακόβουλη.

 

 

μηφ

Υπενθυμίζεται ότι,  όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 η κοινοτάρχης της Χοιροκοιτίας, εκκενώθηκαν προληπτικά εξοχικές κατοικίες και σημείωσε πως δεν κινδυνεύει κάποιος για την ώρα.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Αντρέας Κεττή, με ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε ξηρά χόρτα και χαμηλή άγρια βλάστηση σε περιοχή παρά το τρίγωνο των Κοινοτήτων Χοιροκιτίας – Βάβλας – Τόχνης.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενισχύει τις δυνάμεις της από με πυροσβεστικά οχήματα και προσωπικό από τέσσερις επαρχίες (Λευκωσία,Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο), ενώ επιχειρούν επίσης δυνάμεις από ΕΜΑΚ, το Τμήμα Δασών και την Υπηρεσία Θήρας.

Σημειώνεται επίσης ότι, προστατεύθηκαν απο τις δυνάμεις πυρόσβεσης μεμονωμένα κτηνοτροφικά υποστατικά και μεμονωμένες κατοικίες.

Ενημερώθηκε επίσης και ανταποκρίνεται με ομάδες της η Πολιτική Άμυνα και Οργανωμένα Εθελοντικά σύνολα.

Ακόμη, αυξάνονται στα 5 τα εναέρια μέσα αφού η Αστυνομία κινητοποιεί ελικόπτερο για κατάσβεση. Στην πυρκαγιά κατευθύνεται ο Αναπληρωτής Αρχιπύραρχος κ. Δ. Κατσίφλης ως επίσης  και ο Διευθυντής Επιχειρήσεων κ. Α. Χριστοφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης σπεύδει και ο Υπουργός Γεωργίας. 

 

1

 

 

1

 

Επιπρόσθετα όπως έχει ήδη αναφερθεί υπάρχουν δυνάμεις από το Τμήμα Δασών οι οποίες ενισχύονται.

Νωρίτερα σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατάσβεσε άλλες τρεις πυρκαγιές σε διάστημα μίας ώρας.

ξηγφ
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΛΕΜΕΣΟΣ2

 

1