Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τέως Κιτίου Σκεύη Κουκουμά

Σίγουρη ότι θα ανοίξουν και άλλα στόματα μετά την ενοχή του Μητροπολίτη τέως Κιτίου εμφανίστηκε στον ΑΝΤ1 η Γενική Γραμματέας της ΠΟΓΟ, Σκεύη Κουκουμά.

Φιλοξενούμενη στο «Μέρα Μεσημέρι» η κυρία Κουκουμά ανέφερε ότι και άλλες γυναίκες έχουν επικοινωνήσει μαζί της μετά την καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου, λέγοντας ωστόσο πως «δεν είμαι σίγουρη κατά πόσο θα προχωρήσουν (σε καταγγελία)».

Δείτε ΕΔΩ αυτούσια την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας

Σύμφωνα με την ίδια, όλες αυτές οι γυναίκες της εκφράζουν συγκλονισμό για την έκδοση μιας τέτοιας απόφασης, λέγοντας της πως όλο αυτά τα χρόνια, ένιωθαν πως ήταν ανήμπορες να προχωρήσουν σε καταγγελία. «Ένιωθαν ότι δεν επρόκειτο να βρουν το δίκαιο τους, οπότε δεν προχώρησαν να κάνουν καταγγελίες. Ενδεχομένως τώρα να αρχίσουν να το σκέφτονται» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε παράλληλα πως μεταξύ αυτών που επικοινωνούν μαζί της, κάποιες εγκατέλειψαν τις δουλειές τους, ενώ άλλες έφυγαν και από τη χώρα λόγω της απογοήτευσης τους.

«Είσαι κατά ήμισυ ευλογημένη»

Συγκλονισμό προκαλούν παράλληλα οι αποκαλύψεις της Γενικής Γραμματέας της ΠΟΓΟ, αναφορικά με τις μαρτυρίες του θύματος που δικαιώθηκε πρόσφατα στο δικαστήριο.

Όπως δήλωσε, όλοι γνώριζαν για τα όσα βίωσε από τον τέως Κιτίου. Ακόμα και πρόσωπα της εκκλησίας. Καθώς από την αρχή έψαχνε να βρει το δίκαιο της, και όλοι την αποθάρρυναν. Δικηγόροι της έλεγαν ότι δεν μπορεί να τα βάλει με την Εκκλησία.

Ενώ όταν συναντούσε ιερωμένους για να εξομολογηθεί, σύμφωνα με την κα Κουκουμά, ένας της είπε « δώσε του άφεση αμαρτιών, ενώ ένας άλλος της είπε «είσαι κατά το ήμισυ ευλογημένη».