Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μιχάλης Χατζηγιάννης

Απανωτές είναι οι αποκαλύψεις για τους συμβούλους της νέας κυβέρνησης με τελευταία την αναφορά για σύμβουλο του υφυπουργού Πολιτισμού Μιχάλη Χατζηγιάννη που όμως διαψεύδει επίσημα το Υφυπουργείο.

Συγκεκριμένα δημοσίευμα της εφημερίδας Χαραυγή, αναφέρει ότι ο Υφυπουργός Πολιτισμού έχει ως σύμβουλο άτομο για το οποίο έχει εκδοθεί στο παρελθόν καταδικαστική απόφαση από δικαστήριο για κυκλοφορία πλαστών εισιτηρίων σε συναυλία στη Λάρνακα. Αναφέρεται ακόμα ότι το συγκεκριμένο άτομο καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης με αναστολή και σήμερα εργοδοτείται υπό το καθεστώς του συμβούλου στο Υφυπουργείο Πολιτισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, είναι θέμα ωρών να φτάσουν στο Προεδρικό όλα τα βιογραφικά των ατόμων που έχουν εργοδοτηθεί ως σύμβουλοι, τόσο στην Προεδρία της Δημοκρατίας αλλά και σε Υπουργεία και Υφυπουργεία.

Θα εξεταστούν τα βιογραφικά και άτομα τα οποία δεν πληρούν τα κριτήρια που διέπουν τους συμβούλους των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, θα τερματιστεί η συνεργασία μαζί τους μέχρι να είναι έτοιμο και το νομοσχέδιο το οποίο προωθείται για ψήφιση.

Απαντά το Υφυπουργείο Πολιτισμού 

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρονται σε σύμβαση μερικής απασχόλησης με συγκεκριμένη Σύμβουλο διαχείρισης Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης μεταξύ του Υφυπουργείου και της ιδίας, το Υφυπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοια συμβατική σχέση, ούτε και διενεργήθηκε οποιαδήποτε πληρωμή προς το εν λόγω άτομο.