Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος, συνελήφθη στην Ισπανία 57χρονη ύποπτη και παραδόθηκε στις κυπριακές Αρχές, για υπόθεση διαδικτυακής απάτης σε βάρος εταιρείας στη Λεμεσό, που αφορούσε χρηματικό ποσό πέραν των 93 χιλιάδων ευρώ.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λεμεσού, από τη νομική σύμβουλο εταιρείας, σύμφωνα με την οποίαν, κατά τον Μάιο του 2019, η εταιρεία της προχώρησε σε παραγγελία προϊόντων, από εταιρεία του εξωτερικού, με την οποία υπήρχε συνεργασία τα τελευταία χρόνια.

Μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας η εταιρεία της παραπονούμενης προχώρησε σε έμβασμα ύψους 93.187 ευρώ, σε λογαριασμό που της υποδείχθηκε μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, σε τράπεζα του εξωτερικού. Ωστόσο, σε επικοινωνία που ακολούθησε με την προμηθεύτρια εταιρεία, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για απάτη και ότι έγινε υποκλοπή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αφού ο λογαριασμός όπου έγινε το έμβασμα δεν ανήκει στην προμηθεύτρια εταιρεία.

Στο πλαίσιο των εξετάσεων προέκυψαν στοιχεία εναντίον της 57χρονης, εναντίον της οποίας εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Η ύποπτη εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Ισπανία και χθες, Τρίτη, μεταφέρθηκε στην Κύπρο, όπου συνελήφθη στη βάση του εθνικού εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε εναντίον της και τέθηκε υπό κράτηση.

Το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος του ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.