Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Φρίκη και θυμό προκαλεί περιστατικό που σημειώθηκε στο Κοιμητήριο Γερίου. Σύμφωνα με δημόσια ανάρτηση στο Facebook από την εθελόντρια Μαρία Κυριάκου, άγνωστοι αποκεφάλισαν ένα γατάκι και στη συνέχεια άφησαν το κεφάλι του στον τάφο μητέρας εθελόντριας.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Μέρα Μεσημέρι, η Μαρία Κυριάκου επισήμανε ότι το φαινόμενο της κακοποίησης ζώων υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια αλλά αυτό το περιστατικό σύμφωνα με την ίδια θεωρείται ακραίο.

Μαρία Κυριάκου, Εθελόντρια:

Οι αρμόδιοι δεν έχουν προβεί σε καμία κινητοποίηση, παρά τις ενημερώσεις.

 

Σε ανάρτησή της αναφέρει:

«Κτύπησαν πάλι οι ψυχασθενείς ψες στο κοιμητήριο στο Γέρι. Αφού έκλεψαν το σπιτάκι των γάτων, τα μπολάκια, τα χαλάκια. Αφού σκόρπισαν τον θάνατο σε ανυπεράσπιστες ψυχές, αποφάσισαν να αλλάξουν τακτική. Ψες έβγαλαν το μάτι γάτου και αποκεφάλισαν ένα γατάκι. Το κεφάλι του το τοποθέτησαν σε τάφο μητέρας εθελόντριας. Η αστυνομία ενημερώθηκε αλλά μου είπε ότι είναι δουλειά της αστυνομίας για τα ζώα. Ξέρετε δεν απαντούν ποτέ τα τηλέφωνα. Απορώ γιατί υπάρχει τελικά. Δεν έχω την δύναμη πια ούτε να τους βρίσω.»

 


Για το ίδιο θέμα μίλησε στον ΑΝΤ1 και ο Δήμαρχος Γερίου, Νεόφυτος Παπαλαζάρου ο οποίος είπε ότι το θέμα έχει αναφερθεί από την πρώτη στιγμή στις αρμόδιες αρχές.

Μεταξύ άλλων διαβεβαίωσε τις προ αναφερόμενες πληροφορίες, επισημαίνοντας ότι στο Κοιμητήριο Γερίου, λόγω της αύξησης των γάτων μέσα στον χώρο, ο Δήμος είχε προχωρήσει στην δημιουργία ενός ξύλινου σπιτιού έξω από το κοιμητήριο. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, άγνωστα πρόσωπα μέχρι στιγμής αφαίρεσαν και το σπιτάκι αλλά και τις σημάνσεις που είχαν τοποθετηθεί περί προστασίας και φροντίδας των γάτων.

1

 

 

1