Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Βλαντιμίρ Πούτιν

Με τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη παρομοιάζει το Bloomberg σε ανάλυσή του τον Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφέροντας πως όπως και ο πρώτος δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα στον πόλεμο που εξαπέλυσε στον σοβιετικό αντίπαλο, εξαιτίας λαθών, σε αυτό το μονοπάτι φαίνεται πως βαδίζει και ο Ρώσος ηγέτης.

Το συμπέρασμα αυτό απορρέει από το γεγονός πως ο ρωσικός στρατός, μοιάζει να έχει «καθηλωθεί» στην περιοχή για πάνω από έναν χρόνο, και να βρίσκεται σε αδιέξοδο την ώρα που η Ουκρανοί ετοιμάζουν την αντεπίθεσή τους.

Σύμφωνα με το Bloomberg, «το πλεονέκτημα είναι κάτι που μεταβάλλεται και κάτι αντίστοιχο έπαθε και ο Πούτιν».


Υπενθυμίζεται ότι ο Ναπολέων κατά την εισβολή του στη Ρωσία από το 1812 έως το 1814, παραλίγο να καταφέρει να κυριαρχήσει στην Ευρώπη, μέχρι που οι αντίπαλοί του άλλαξαν τις δικές μεθόδους τους, ενώ ο ίδιος δεν πρόλαβε να προσαρμοστεί και χτυπήθηκε από τον βαρύ ρωσικό χειμώνα.

Στο δημοσίευα αναφέρεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος, είχε ελλείψεις στον πολεμικό του σχεδιασμό, ωστόσο είχε ακλόνητη πεποίθησή, βασίστηκε στο ότι η Ουκρανία δεν ήταν ένα πραγματικό κράτος, και δεν είδε αντιστάσεις καθώς οι σύμβουλοί του ήταν αρκετά τρομοκρατημένοι για να εκφράσουν την αντίθεσή τους.

Η Ουκρανία από την άλλη μεριά, έδειξε από την αρχή το θάρρος της προκειμένου να υπερασπιστεί την κυριαρχία της, και επέδειξε διπλωματία, που της εξασφάλισε τη διεθνή αλληλεγγύη.

Παράλληλα χρησιμοποίησε προς όφελός της τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, προκειμένου να συσπειρώσει τον πληθυσμό της και να πει την ιστορία της σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το Bloomberg σημειώνει επίσης πως η Ουκρανία από την άλλη μεριά βρήκε τρόπους να «εξουδετερώσει τη Ρωσία», χρησιμοποιώντας πυραυλικά συστήματα πυραύλων υψηλής κινητικότητας, που προμήθευαν οι Αμερικανοί, και προχωρώντας σε άλλες κινήσεις στοχεύοντας αποθήκες πυρομαχικών και κόμβους εφοδιασμού του Πούτιν, αποκρούοντας έτσι μια ρωσική επίθεση που απειλούσε να διασπάσει τις ουκρανικές δυνάμεις στα ανατολικά.

Επίσης πραγματοποίησε επιθέσεις που την οδήγησαν στο να πάρουν πίσω μεγάλα κομμάτια γης γύρω από το Χάρκοβο και τη Χερσώνα.

 

Πηγή: Cnn.gr