Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εξετάσεις

Επίσημη πρώτη σήμερα Δευτέρα (15/05)  για τις εξετάσεις του Β’ Τετραμήνου.

Στην «μάχη» ρίχνονται 22,719 μαθητές εκ των οποίων οι 7,167 τελειόφοιτοι, από 46 λύκεια, 11 Τεχνικές Σχολές και έξι ιδιωτικά σχολεία, με το Υπουργείο Παιδείας να διαβεβαιώνει ότι όλα είναι έτοιμα για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας ευχήθηκε «καλή επιτυχία σε όλες και όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές» των Λυκείων και Τεχνικών Σχολών που αρχίζουν σήμερα τις εξετάσεις τους για το δεύτερο τετράμηνο.

Υπενθυμίζεται πως στο τέλος Μαΐου η Υπουργός Παιδείας αναμένεται να παρουσιάσει νομοσχέδιο για κατάργηση των εξετάσεων Τετραμήνων από τη νέα σχολικά χρονιά.

«Όλα έτοιμα»

Όπως δήλωσε την Παρασκευή στον ΑΝΤ1 ο Α’ Λειτουργός Εκπαίδευσης, Ανδρέας Φιλίππου, «έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να είμαστε έτοιμοι, τη Δευτέρα με το καλό ξεκινάμε, ξεκινά η Τρίτη Λυκείου με τα νέα Ελληνικά και η Δευτέρα λυκείου με Φυσική, οικονομικά και θέματα τέχνης ανάλογα με τις επιλογές του κάθε μαθητή».

Τα θέματα θα σταλούν στα σχολεία το πρωί της Δευτέρας και θα παραληφθούν από τις ειδικές επιτροπές που έχουν καταρτιστεί σε κάθε σχολείο και στις οποίες έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες ώστε να αποφευχθούν τα παρατράγουδα που καταγράφηκαν το πρώτο τετράμηνο με τη διαρροή των θεμάτων των Νέων Ελληνικών.

Σύμφωνα με τον κ. Φιλίππου, «έχουμε και αυστηρούς κανόνες σε αυτή την επιτροπή. Δεν πρέπει να έχουν συγγενείς μέχρι τετάρτου βαθμού εφόσον έρχονται σε επαφή πριν την έναρξη της εξέτασης. Είναι απομονωμένα σε ένα χώρο συγκεκριμένο χώρο όπου δεν έχει κανένας άλλος πρόσβαση, τα παραλαμβάνουν τα εκτυπώνουν σε ένα printer, τα φωτοτυπούν στη φωτοτυπική που είναι που είναι σε ίδιο χώρο τα μοιράζουν σε φακέλους για να μπορούν να διανεμηθούν στις αίθουσες και στη συνέχεια τα μεταφέρουν στις αίθουσες».

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τους νέους κανονισμούς, που ενέκρινε η Βουλή η βαρύτητα της εξέτασης για το δεύτερο τετράμηνο μειώθηκε στο 20%, ενώ η εξεταζόμενη ύλη μειώθηκε στο 60% της διδαχθείσας.