Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Έλον Μάσκ

Μπαράζ επικριτικών σχολίων δέχεται ο διευθύνων συμβούλος του Twitter, Έλον Μασκ, ύστερα από το ζήτημα λογοκρισίας που άνοιξε και για το οποίο κατηγορήθηκε όσον αφορά σε αναρτήσεις σχετικές με την Τουρκία.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο επίσημος λογαριασμός Global Government Affairs του Twitter, που ανήκει στον Έλον Μασκ, ανέφερε σε σημερινή ανάρτησή του ότι θα λογοκρίνει το περιεχόμενο κάποιων tweets από την Τουρκία.

Αναλυτικά η ανάρτηση ανέφερε:

«Σε απάντηση στη νομική διαδικασία και για να διασφαλίσουμε ότι το Twitter παραμένει διαθέσιμο στον λαό της Τουρκίας, έχουμε λάβει μέτρα για να περιορίσουμε την πρόσβαση σε κάποιο περιεχόμενο στην Τουρκία σήμερα».

Ο Έλον Μασκ είχε δηλώσει όταν είχε αγοράσει το Twitter ότι είναι υπέρ της ελευθερίας του λόγου και γι΄ αυτό αποφάσισε να επενδύσει στην πλατφόρμα αυτή. «Επένδυσα στο Twitter, καθώς πιστεύω στις δυνατότητές του να είναι η πλατφόρμα για την ελευθερία του λόγου σε όλο τον κόσμο και πιστεύω ότι η ελευθερία του λόγου είναι μια κοινωνική επιταγή για μια λειτουργική δημοκρατία», είχε πει ο Μασκ.

Ο αρθρογράφος του Bloomberg, Matthew Yglesias, επιτέθηκε στον Έλον Μασκ για το όλο θέμα μέσω ανάρτησής του και είπε ότι ο Αμερικανός επιχειρηματίας συμφώνησε να λογοκρίνει το Twitter στην Τουρκία.

Πηγή: Πρώτο Θέμα